Nisan Ayında Kayak Keyfini Doyasıya Yaşadılar

Nisan Ayında Kayak Keyfini Doyasıya Yaşadılar :Hava sıcaklığının 16 dereceye ulaştığı Kayseri’de, kayak severler ve tatilciler Nisan ayında kaymanın tadını Erciyes Kayak Merkezi’nde çıkardı.

Hava sıcaklığının 16 dereceye ulaştığı Kayseri’de, kayak severler ve tatilciler Nisan ayında kaymanın tadını Erciyes Kayak Merkezi’nde çıkardı.

Hafta sonunu ve 16 derecelik hava sıcaklığını fırsat bilen vatandaşlar, Erciyes Kayak Merkezi’ne akın etti. Aileleriyle birlikte gelenler kızakla, kaymayı bilenler ise toz karı ile meşhur olan Erciyes’te Nisan ayında kaymanın tadını doyasıya çıkardı.

Erciyes Kayak Merkezi’ne ailesi ile birlikte gelen Hasan Şentürk, “Çocukların karla tanışması için bugün hafta sonunu burada değerlendirmeye karar verdik. Çünkü şehir içerisinde kayma olanakları yok. Bizim çocukluğumuzda yaşadığımız değerleri onlarda yaşasın diye buraya geldik. Nisan ayında kar keyfide Kayseri’nin ayrıcalığıdır. Kayak sezonu hala güzel Kayserimizde devam ediyor” diye konuştu.

Erciyes Kayak Merkezi’nde kayak hocalığı da yapan Veysel Değirmenci ise, “Şehrimize güzel bir hava veriyor bu dağımız. Şu an itibariyle yurdumuzda, diğer illere bakılacak olursa, en fazla kar kalınlığı Kayseri’de Erciyes Dağı’nda var. Görüldüğü gibi en güzel şekilde kayak yapılabiliyor. Bütün kayak tutkunları Erciyes’e geldi bugün. Tüm otellerimiz hemen hemen doludur. Son 10 yılın en güzel kar kalınlığı var Erciyes’te” dedi.