İzmir Büyükşehirden Balçova Teleferik Ücretine Yüzde 45 Zam

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZULAŞ tarafından işletilen Balçova Teleferik Tesisleri için zam kararı aldı. Teleferiğe yapılan yüzde 45’lik zam oranıyla 9 lira olan biniş ücreti 4 lira artarak 13 liraya yükseldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından onaylanan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından imzalanan yeni teleferik fiyat tarifesi uyarınca 5 yaş ve altındaki çocuklar önümüzdeki dönemde de tesislerden ücretsiz faydalanmaya devam edecek.

Açıldığı günden bu yana yoğun ilgi gören ve 2 milyon ziyaretçi sayısına merdiven dayayan Teleferik Tesisi’nde yapılan son zam, aynı zamanda hizmete sunulduğu tarihten itibaren yapılan en yüksek fiyat artışı oldu. Gidiş-dönüş olarak satılan bilet fiyatları kapsamında, ziyaretçiler 8 kişilik teleferik gondollarıyla yaklaşık 4 dakikada Balçova Dede Dağı’na çıkarak İzmir manzarasını izleme imkanı yakalıyor. 10:00 ile 22.00 saatleri arasında hizmet veren tesis bünyesinde yer alan mesire alanındaki restoran ve kafeteryalar ise farklı fiyatlarla İzmirlilere hizmet veriyor. (SABAH)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*