Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi Ziyaretçi Rekoru Kırdı

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi 2018-2019 sezonu değerlendirme toplantısı Vali Salih Ayhan başkanlığında gerçekleştirildi. Sivas İl Özel İdaresi’nde gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, Buruciye A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Altun ile idari ve teknik personeller katıldı.

193 Bin 269 Kişi Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’ni Ziyaret Etti
Yıldız Dağı’nın yaklaşık 4 aylık sürede rekor bir ziyaretçi ile sezonu kapadığını ifade eden Vali Salih Ayhan, nitelikli bir dönem geçirdiklerini ifade ederek, “2018-2019 kış sezonunda 193 bin 269 ziyaretçi Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nden faydalandı. Bir önceki döneme göre yaklaşık yüzde 100 bir artış söz konusu. Bu rakamda gün geçtikçe Yıldız’a ilginin arttığını gösteriyor” dedi.

Farklı ve nitelikli çalışmalarla ziyaretçi sayısını artırmayı başardıklarını belirten Vali Ayhan, “Vatandaşlarımızın ilgisini artırıp, çocukların kayak sporu ile hemhal olmasını sağladık. Hafta sonlarını ve gece aktivitelerini zenginleştirdik. Bu dönem 5. sezonunu geçiren Yıldız Dağı, hizmetin zirvesinde bir sezon geçirdi. Elbette eksikliklerimiz vardı ancak onları da giderdik. Örneğin bu sezon akıllı geçiş sistemini devreye soktuk. Böylece geçiş sistemlerinden faydalanan kişi sayısını da somut bir şekilde görebildik. Dağda sadece kayağı değil diğer aktiviteleri de zenginleştirdik. Çocuklarımıza sosyal sorumluluk projesi kapsamında da eğitim programlarını hayata geçirdik” diye konuştu.

Yıldız’ı Ticari Bir Merkez Olarak Görmüyoruz
Yıldız Dağını bölgenin merkezi haline getireceklerini ifade eden Vali Salih Ayhan, eğitim programlarımız devam edecek. Ailelerimizi kış sporları ile kaynaştırmayı sürdüreceğiz. Türkiye’nin en genç, en modern ve en ekonomik kayak merkezini ticari bir merkez olarak görmüyoruz. Tabi temel maksadımız da hiçbir şekilde zarar etmemektir. Yıldız Dağı bu sezonu kârlı bir şekilde kapatmıştır. Güzel bir sezonu geride bıraktık” dedi.

Sıcak Çermik-Yıldız Dağı Yol Bağlantısının İhalesi Yapılacak
Sıcak Çermik-Yıldız Dağı yol bağlantısının yakın zamanda ihalesinin gerçekleştirileceğini de müjdeleyen Vali Ayhan, “Proje süreci tamamlandı. Finans sorunu yok. Karayolları 16. Bölge Müdürlüğümüz yakın bir zamanda ihalesini yaparak yol çalışmalarına başlanacak. Böylece termal ile kış turizmini bir araya getirmiş olacağız” diye konuştu.

Yıldız’a Yeni Otel Yapılacak
Bölgedeki konaklama konusuna da değinen Vali Salih Ayhan, “Yıldız’da butik otelimiz var. Otelimizde bu sezon 2 bin 666 kişi konakladı. Bu rakamda da geçen yıla oranla yüzde 114 artış var. Şuan konaklama kapasitemiz yetmiyor. Özel sektörün bu bölgeye yatırım yapmasını arzuladık ancak yeterli dönüt olmadı. Bizde Özel İdare, Buruciye A.Ş. olarak Yıldız’a kayak oteli yapmak için çalışma başlattık. İnşallah 2019’un Ağustos ayında da yeni otelin ihalesini gerçekleştirip temelini atacağız. Böylece yol ve konaklama sorunu tamamen çözülmüş olacak” ifadelerini kullandı.

World Cup’a Talibiz
Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nin 2022 yılında World Cup’a talip olduğunu belirten Vali Ayhan, “Uluslararası müsabakaya yani Dünya Kayak Şampiyonasına adayız. Bunu da yapacağımıza inanıyoruz. Çünkü dağımızın genel parametreleri, eğimleri, pistlerin durumu buna müsait. Yol ve konaklama sorununu giderdiğimiz takdirde de 2022 yılında Yıldız Dağı World Cup’a adaydır. Dağımıza, hizmetlerimize, ekibimize ve Sivas’a güveniyoruz. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz. Yıldız Dağı Sivas’ın bir değeri, bir markası, bu markaya gerekli olan hizmeti hep beraber yapacağız.” şeklinde konuştu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*