Odunpazarı-Tıp Fakültesine Zorunlu Ekspres Hat

Türkiye’de her geçen gün daha fazla yayılan korona virüs salgını nedeniyle Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü’nün aldığı karar ile otobüslerin kampüs içerisine girmesi yasaklandı. Karar üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi 23 Mart 2020 Pazartesi günü itibariyle Odunpazarı-ESOGÜ arasındaki hatlarda geçici süreyle düzenlemeye gidileceğini ve bu güzergahta ekspres hattın hizmet vereceğini duyurdu.

Korona virüs salgınının yaygınlaşmasını önlemek için kurumlar çeşitli önlemler almaya devam ediyor. Son olarak Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü de salgın hastalık ile ilgili bir dizi karar aldı. Alınan kararlar gereği Siyah 2, Siyah 4, Siyah 8, Mavi 12, Siyah 14, Siyah 19, Siyah 23, Siyah 24, Siyah 43, Kırmızı 44 ve Siyah 54 numaralı toplu taşıma araçlarının kampüs içerisine alınmayacağı duyuruldu.

Karar üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ise belirtilen hatlar ile ilgili yeni bir düzenlemeye gitti. Araçların son durağının kampüs içerisi olduğunu ve kampüs dışarısında araçların trafiği aksatmadan bekleme yapabileceği bir nokta olmadığını açıklayan Büyükşehir Belediyesi, bu hatların Odunpazarı’na kadar geleceğini ve sonrasında Tıp Fakültesi Ekspres Hattı ile Tıp Fakültesi’ne ulaşabileceğini duyurdu. Bu hatlarla Odunpazarı’na kadar gelecek vatandaşların 15 dakikada bir kalkacak ekspres hatlara bineceğini belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Atatürk Bulvarı boyunca tüm duraklara da yeni uygulama ile ilgili bilgilendirmelerin asıldığını belirttiler.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*