Öğrencilere karne hediyesi kayak eğitimi

Öğrencilere karne hediyesi kayak eğitimi : Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından, kayak sporunun özendirilmesini sağlamak için başarılı 400 öğrenciye karne hediyesi olarak eğitim verilmeye başlandı.

Eğitim programı kapsamında kent merkezinden otobüslerle alınan öğrenciler, Konaklı Kayak Merkezi’ne götürüldü. Kıyafetleri giydirilen öğrencilere daha sonra eğitmenler tarafından ilk dersleri verildi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, yaptığı açıklamada, 400’ün üzerinde öğrencinin üç ayrı grup halinde haftada 2’şer gün kayak eğitimi alacağını, her öğrenciye 20 saat temel kayak eğitimi verileceğini söyledi.

Bu imkanı öğrencilere bir karne hediyesi olarak verdiklerini ifade eden Kiremitci, şunları kaydetti:

“Öğrencilerin transferinden öğlen yemeği ve kayak kıyafetleri belediyemiz tarafından karşılanıyor. Sömestir tatilinden sonra da yine okullarla ilgili kayak programlarımız devam edecek. Program dahilinde okullardan öğrencilerimizi alacağız. Beden eğitimi öğretmenlerinin nezaretinde alınacak çocuklara Konaklı ve Palandöken kayak merkezlerinde, eğitmenler gözetiminde temel kayak eğitimleri verilecek. Kayak ve bazı spor dallarının, zengin sporu olduğu yönünde bir algı var. Gelip kayak veya diğer sporları yaptıktan sonra giderler ve şehre bir katkısı olmaz deniliyordu. Biz bu algının yanlış olduğunu, gelen yerli ve yabancı turistlerle kaynaşabileceğimizi, imkanı olmayan yavrularımıza ve insanlarımıza bu sporu sevdirebileceğimizi belirttik.