Öğrencilere Yıldıztepede kayak eğitimi

Öğrencilere Yıldıztepede kayak eğitimi :Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundan 50 öğrenci, uygulamalı kayak eğitimini Yıldıztepe Kayak Merkezi’nde alıyor.

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi ve Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı Doç. Dr. İmdat Yarım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrenciler için Yıldıztepe’nin iyi bir eğitim alanı olduğunu ifade etti.

Akademisyenler eşliğinde üniversitelilerin çalıştığını belirten Yarım, “Öğrencilerimiz yaklaşık 1 hafta burada akademisyenler gözetiminde kayak eğitimi alacak. Kayak bilgilerini geliştirmeleri açısından çok faydalı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Yıldıztepe Kayak Merkezleri’ndeki pistlerinin her düzeydeki kayaksevere uygun olduğunu dile getiren Yarım, “Yıldıztepe Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri. Her düzeyde kayaksever, buraya gelerek kayak yapabiliyor. Kaymayı yeni öğrenenlere uygun pistler de var. Bu nedenle öğrenciler burayı tercih ediyor” diye konuştu.

Öğrencilerin yıllardır Ilgaz Dağı’ndaki Yıldıztepe Kayak Merkezi’nde eğitim aldığını belirten Yarım, “Ilgaz Dağı mükemmel bir yer. Gazi Üniversitesinden, Afyon Kocatepe Üniversitesinden birçok öğrenci, derslerini yıllardır burada yapıyor. Doğayla iç içe eğitim almanın mutluluğunu yaşıyor” ifadelerini kullandı.