Öğrencilerin Tehlikeli Teleferik Yolculuğu

Giresun’un Güce ilçesi Tevekli Mahallesi’nde vatandaşlar ve ilköğretim okulu öğrencileri Gelivera Deresi üzerinde hala ilkel bir şekilde ulaşım sağlıyorlar.
Mahallelerine köprü ve yol olmayan Tevekli Mahallesi sakinleri çareyi Gelivera Deresi üzerinde teleferik yapmakta bulmuşlar. İlkel bir şekilde kendi imkanları ile Gelivera Deresi üzerine bir teleferik geliştiren köylüler, ulaşımlarını buradan sağlamaya çalışıyorlar. Sadece vatandaşlar değil okula giden ilköğretim çağındaki çocuklar da teleferikle tehlikeli bir yolculuğun ardından eğitim yapacakları okula ulaşabiliyorlar.
Gelivera Deresi’nden karşıya geçmek için 10 metre yükseklikte ve 80 metre uzunluğundaki teleferiğin üzerine çıkarak okula gitmeye çalışan çocuklar adeta tehlikeye meydan okuyorlar. Korkulukları dahi olmayan teleferik üzerinde ölümcül bir yolculuğa çıkan minik öğrenciler, başka çarelerinin olmadığını söylüyor. Büyükleri olmadığında karşıya geçmek için kullanılan ipleri kendileri çeken öğrenciler en fazla sel taşkınlarında korktuklarını söylüyor.
Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Mahalle sakinlerinden Metin Cebeci”Yıllardır köprü yapmak için uğraşıyoruz. Ama başaramadık. Çocuklarımız için bu durum çok tehlikeli. Her ne kadar Güce ilçesine bağlı olsak da öğrencilerimiz Espiye ilçesinde okumaktadır. Taşımalı araçla mahallemizin karşısına kadar gelen öğrencilerimiz buradan teleferikle mahalleye ulaşmak zorunda. Teleferikle ulaşım 5 dakika sürüyor. Eğer en yakın köprüden karşıya geçeyim diye yaya gitmeye kalksanız 7-8 kilometre yürümek zorunda kalıyorsunuz. Kışın kar yağdığı zaman teleferikle ulaşım sağlamamız imkansızlaşıyor. Gözlerimiz yollarda kalıyor. Sabah akşam çocuklarımıza bir şeyler olur diye korku içinde yaşıyoruz” dedi.
Belediye imkanlarıyla köprü yaptıramayacaklarını belirten Güce Belediye Başkanı Osman Karabatak ise “İlçemizin Tevekli Mahalle sakinlerimizin yaşadığı yol çilesi doğrudur. Onlar kadar bizler de teleferiği kullanmak zorunda kalan çocuklardan ve mahalle sakinlerinden endişe ediyoruz. Bu köprünün yapılması için bir takım girişimlerimiz oldu. Fakat belediye olarak bunun altından kalkamayacağımızı gördük. Biz belediye imkanlarımızla destek vermeye hazırız ama tek belediye olarak yapacak durumda değiliz” diye konuştu.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*