Olympos Teleferik bakımda

Olympos Teleferik bakımda :Kemer’de bu yıl 220 binin üzerinde misafirini Tahtalı dağının zirvesine çıkaran Olympos Teleferik bakıma alındı. Dün başlayan bakım çalışmaları 5 Aralık’da son bulacak.

Açıldığı günden bu yana dünyanın dört bir yanından gelen yüzbinlerce yerli ve yabancı turistleri zirveye taşıyan Olympos Teleferik bakıma alındı. Teleferikde güvenliğin birinci derecede öncelik taşıdığına dikkat çeken Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü, çalışmaların 30 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında gerçekleşeceğini ve bu süre içerisinde de teleferiğin hizmet veremeyeceğini söyleyerek, “Önceliğimiz her zaman güvenliktir. Misafirlerimizin güvenliği bizim için önceliklidir. Bu nedenle periyodik bakımlarımızı gerçekleştiriyoruz” dedi.

İsviçre’den gelen ekip ile birlikte Olympos Teleferik teknik ekibinin gerçekleştirdiği bakım çalışmalarında 65 mt’lik direkler üzerinde ve hatlarda bakımlar yapılıyor. Günlük, aylık, yıllık ve 5 yıllık olmak üzere periyodik olarak yapılan bakımlar ile güvenli yolculuk da sağlanmış oluyor.

Öte yandan, 2365 mt’lik zirveye ulaşan Olympos Teleferik, 4 bin 350 metrelik hattıyla dünyanın en uzun teleferikleri arasında yer alıyor. Olympos Teleferik, alt istasyondan aldığı yolcuları yaklaşık on dakika içerisinde 2 bin 365 metredeki zirveye taşıyor. Olympos Teleferik, işletmeye açıldığı 2007 yılından bu yana dünyanın dört bir yanından gelen yüzbinlerce yerli ve yabancı turistleri zirveye taşıdı.