Ordu Boztepe Teleferik 2019’da 796 Bin Yolcu Taşındı

Ordu kent merkezinden 530 metre yükseklikteki seyir terası konumundaki Boztepe’ye yerli ve yabancı konuklar, kara yolunun yanı sıra teleferikle de ulaşabiliyor. Eşsiz manzara eşliğinde Boztepe’ye 7 dakikada ulaşım imkanı veren teleferikle 2019 yılında 796 bin yolcu taşındı.

Ordu Boztepe teleferik hattı, karadenizin en meşhur turizm bölgelerinden biridir. Karadeniz sahil yolunun ortasında yer alan Ordu, doğal güzellikleri ve manzarası ile hem direkt hem de yolda ziyaret eden misafirleri ağırlayan önemli bir turizm merkezidir.

Tepeye vardığınızda Karadeniz’in ve aynı zamanda Ordu’nun harika manzarası ile karşılaşıyorsunuz. Yeşilin bol olduğu ve mavi ile buluştuğu bu ortamda yapılacak en güzel şeylerden biri elbette manzaranın keyfini çıkartmak oluyor.Burada gün batımını izleyebilir veya yamaç paraşütü sporunu deneyebilirsiniz.

28 Kabinli Ordu Teleferik

Ordu Teleferik hattını tepeye çıkışta ve inişte kullanarak manzaranın tadını daha iyi çıkarabilir, fotoğraf çekimleri yapabilirsiniz.Teleferik hattında 28 kabin bulunuyor.Yaklaşık 8 dakikalık bir yolculuk sonrasında tepeye ulaşıyorsunuz. İlçe merkezi ile arasında yaklaşık 2.350 metre mesafe bulunuyor.Teleferik hattında 7 adet direk bulunmaktadır. Teleferik yolcu kapasitesi ise tek yön olarak saatte 250 kişidir.İstasyonda yıllık ortalama 750.000 kişi taşınmaktadır. Teleferik motor gücü ise 341 kW‘dır. 500 Metre yüksekliğe çıkan teleferik ayrıca dünyadaki iki direk arası en uzun mesafeye (900 metre) sahip teleferik olma özelliğini bulunduruyor.

Teleferik hattı ile yolculuk ortalama 10 dakika sürmektedir. teleferik hattında yer alan vagonlar, Ordu’nun ilçeleri ile isimlendirilmiştir. Görevliler gözetiminde teleferiğe binen ziyaretçiler, teleferik yolculuğu sırasında karadeniz müzikleri eşliğinde eşsiz manzaranın seyir keyfini sürdürmektedirler. Kabinler 8 kişiliktir. Toplam 28 kabin bulunmaktadır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*