Ordu Teleferik Projesi Ödül Aldı

Ordu Teleferik Projesi Ödül Aldı :Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, Sağlıklı Şehir Planlaması Kategorisinde, “En İyi Uygulama Ödülü”ne Ordu Belediyesi’ni layık gördü.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sağlıklı Şehirler Projesi rehberliğinde kentlerin sağlıklı gelişimi için yerel yönetimleri bir araya getiren Sağlıklı Kentler Birliği, tüm kentler için örnek çalışmalar yürütüyor.

“Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Ödülü” Ordu Belediyesi’nin…

Dünya Sağlık Örgütü’nün, “Sağlıklı Şehirler Projesi” çerçevesinde üye Belediyeleri teşvik etmek amacıyla düzenlediği yarışmasının bu yıl ki ödülünü Ordu Belediyesi kazandı. Üye Belediyelerin çalışmalarını ve bu çalışmalar sonucunda ortaya çıkan başarılı projeleri değerlendiren Sağlıklı Kentler Birliği, 27 Ağustos 2013 tarihinde gerçekleştirdiği jüri toplantısı sonucunda Ordu Belediyesini “En İyi Uygulama Ödülü”ne layık gördü.

Yarışmaya; “Ordu ili Teleferik Alt-Üst İstasyon Projesi ve Çevre Düzenlemesi” ile “Teleferik 3.Ayak Ada Park Çevre Düzenlemesi ve İlk Adım Anıtı” adlı projelerle katılan Ordu Belediyesi, bu projelerle “Sağlıklı Şehir Planlaması Kategorisi En İyi Uygulama Ödülü”nü elde etti.

Ödüller 2-3-4 Ekim 2013 tarihlerinde Karşıyaka Belediyesinin ev sahipliğin de düzenlenecek 9.Yıl Konferansı kapsamında sahiplerini bulacak. Ordu Belediyesinin ödülünü ise Başkan Seyit Torun Konferansa bizzat katılarak kendisi alacak.

Öte yandan bu konferansta, Ordu Belediyesi yarışmada ödül alan projesini yapacağı sunumla katılımcılara anlatacak.