Ordu’da Yaylalara Helikopter ve Teleferik

Ordu’da Yaylalara Helikopter ve Teleferik :Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yaylalarda turizmi canlandırmak için ulaşıma büyük önem verdiklerini belirterek, “Yaylalara karayolu ulaşımının yanı sıra helikopter ve teleferik ile ulaşımı düşünüyoruz” dedi.

Vali Balkanlıoğlu, turizm sektörünün hareketlenmesiyle birlikte konaklama tesisleri ve otellerde doluluk oranının yükseldiğini belirterek, ünlü otel markalarının Ordu’da otel yapmak için çalışma yaptığını belirtti. Otellerde yaz boyunca yer bulunamadığını belirten Vali Balkanlıoğlu, ünlü otel markalarından Sheraton Otelin Avrupa sorumlusunun Ordu’ya gelerek fizibilite çalışması yaptığına dikkat çekti.

“YAYLALARA HELİKOPTER VE TELEFERİK”
Gelen yerli ve yabancı turistlerin daha çok yaylaları merak ettiğini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Çambaşı ve Perşembe Yaylaları Türkiye’nin en geniş ve en güzel yaylaları. Havalimanından helikopterle ulaşım düşünülüyor. Teleferikte söz konusu. Çambaşı’na en seri, en güvenilir şekilde ulaşmamız lazım. Biz Ordu halkı daha çok para kazansın, göç önlensin, insanların yüzü gülsün diye uğraşıyoruz. Bunu yaparken doğayı, çevreyi tahrip etmeden özgün, uygun projeler uygulanmak suretiyle dikkat ediyoruz. Vatandaşımızın endişesi olmasın. Çambaşı Yaylası’nda yapılan kayak tesisini Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte gezdik ve ben çok beğendim. Türkiye’nin Uludağı olacağı düşüncesindeyim. Buralara turizm tesisleri yapılabilir” diye konuştu.