Özel sporcular Ergan Dağında kampa girdi

Özel sporcular Ergan Dağında kampa girdi :Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Kayak Milli Takımı Erzincan’da kampa girdi. Ergan Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde kampa giren sporcu ve antrenörler 15 Nisan 2015 tarihinde İsveç’te yapılacak olan Dünya Kayak Şampiyonası’na katılacak.

15 Nisan 2015 tarihinde İsveç’te yapılacak olan Dünya Kayak Şampiyonasına katılacak olan Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Kayak Milli Takımı 14 günlük kamp için Erzincan’a gelerek Ergan Kayak Merkezi’nde çalışmalarına başladılar. Ergan Dağının çok güzel olduğunu, kayak pistlerini çok beğendiklerini ifade eden milli sporcular ve antrenörleri, tesisin faaliyete geçmesinde emeği olan herkese teşekkür ettiler.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Kayak Milli Takımı Antrenörü Erol Karabulut, yaptığı açıklamada, “Sporcularımızla 20 Şubat’ta kampa başladık. Sporcularımızı Ergan Dağı Kayak Merkezi’nin ikinci etabında çalıştırıyoruz. Günde 4 saat bir antrenman sürecimiz var. Sabah saat 10.00’da başlayıp 16.00’ya kadar antrenman yaptırıyoruz. Sporcularımız burada çalıştıkları için rakımın yüksek olması bizim açımızdan çok önemli. Yüksek rakımda antrenman yaptığımız için İsveç’te yapılacak olan dünya şampiyonasında daha iyi bir başarı getireceğimize inanıyoruz.” dedi.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Kayak Milli Takımı sporcularından Tuba Tekin ise yaptığı açıklamada, “2013’te Erzurum’da yapılan şampiyonada dünya şampiyonu oldum. Çok mutluyum. İsveç’te düzenlenecek olan yarışmada altın madalya alıp ülkemizi çok güzel şekilde temsil edeceğim.” dedi.

Özel sporculardan Tajdir Ören ise “Erzincan’da 2013’te 9 ülkenin katıldığı yarışmalarda dünya üçüncüsü oldum. Çok mutluyum. İsveç’teki dünya şampiyonasında Türkiye’ye altın madalya getireceğim.” iddiasında bulundu.

Özel Sporcular Spor Federasyonu yönetim kurulu üyesi Yunus Kabil de yaptığı açıklamada, “Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Kayak Milli Takımı’nın 20 Şubat – 5 Mart tarihleri arasında yapılan 14 günlük kampını Erzincan’da başlatmış bulunmaktayız. Bizim kayak milli takımımız 2013 yılı Erzurum’da yapılan dünya şampiyonasında 3 altın ve 5 gümüş madalya ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi.” diyerek, şöyle konuştu:

“Bu tarihten sonra özellikle federasyon olarak kayak sporuna çok önem vermeye başladık. 15 Nisan’da İsveç’te yapılacak dünya şampiyonasına takımımız hazırlanıyor. Toplam 7 sporcu ile İsveç’te yapılacak dünya şampiyonasına alp ve kuzey disiplininde sporcularımız katılacak. İnşallah oradan da Türkiye’ye madalya ile döneceğiz.

Erzincan’da kamp yapıyoruz. Erzincan Ergan Dağı kayak için çok uygun. Pistleri çok uygun. Sporcularımız ve antrenörlerimiz çok memnun kaldı. İleriye dönük çok güzel çalışmalar burada yapılabilir. Biz federasyon olarak inşallah önümüzdeki yıl dünya şampiyonasını özel sporcuların yaptığı dünya şampiyonasını Erzincan’a almak için önce Türkiye’ye daha sonra da Erzincan Ergan Dağı’nda yapmak için çalışmalar yapacağız. Temennimiz önümüzdeki yıl dünya şampiyonasını Erzincan Ergan Dağı’ndaki kayak tesislerinde yapmak.”