Palandöken Belediyesi, Minik Kayakçılara Sertifika Verdi

Palandöken Belediyesi, Minik Kayakçılara Sertifika Verdi :Palandöken Belediyespor Kulübü tarafından 6 ile 8 yaş arası çocuklar için düzenlediği üç aylık kayak kursunu tamamlayan 50 minik kayakçı düzenlenen sade bir törenle kurs bitirme sertifikası aldılar.

Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi ve Spor Kompleksinde düzenlenen sertifika törenin de kısa bir konuşma yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,” Palandöken Belediyespor Kulübümüz 10 branşta bin’in üzerin de lisanslı sporcuyla faaliyetlerini sürdürüyor. bugün ise üç aylık bir eğitimin ardından 50 çocuğumuza kayak öğretmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu sadece bir başlangıç olarak gördüğümüzü ifade etmek isterim. Çünkü ilerleyen zamanlar içerisin de bu sayıyı iki hatta üç katına çıkartarak Palandöken ilçemiz de kaymayan, kayak bilmeyen çocuğumuz kalmayacak.

Belediyemize ait olan Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi ve Spor Kompleksimiz de gerçekleştirdiğimiz Sosyal, Kültürel ve Sportif faaliyetlerimizin tamamı ücretsiz olarak devam ediyor. Bu merkezimiz adeta okul gibi hizmet vermektedir. Kültür Merkezimiz de meslek kursların yanı sıra sosyal ve kültürel eğitimler alan kursiyer sayımız yaklaşık bin 500 kişi spor kompleksimizle birlikte 2 bin 500 kişiye hizmet veriyoruz. Bu merkezimizi 13 bin metrekare alana sahip ve 12 trilyon liraya mal ettik ve helalı hoş olsun çünkü milletin parasını yine milletin hizmetine sunduk.

KAYAKTA TEMEL EĞİTİM VERİLDİ
Erzurum Palandöken kayak merkezinde antrenör Yusuf Şeker, Demet Andiç Karslı ve Ömer Taşkesenlioğlu tarafından kayak sporunun inceliklerini çocuklara öğreterek başarılı bir şekilde kayak sporunu öğretildiğini hatırlatan Başkan Bulutlar,” 50 öğrencinin katıldığı kursta kayak malzemelerinin tanıtımı, Kayak Öncesi Fiziksel Hazırlık, Ayakkabılar, Bağlama ve Stoper (Durdurucu), Duruş, Sopalar – Batonlar, Düşme – Kalkma, Kayak Giysileri ve Diğer Malzemeler, Yürüme, Pist Kuralları ve Güvenlik, Tırmanma, kayak yapmanın kuralları, kayak tekniği, gibi kurallar öğreten hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Tören de Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, antrenör Yusuf Şeker, Demet Andiç Karslı ve Ömer Taşkesenlioğlu’na hizmetlerinden dolayı plaket verirken minik kayakçıların sertifikalarını da takdim etti. Daha sonra minik kayakçılar 3 aylık eğitimleri boyunca yaptıkları çalışmalar vidyo ve slayt gösterimi ile minik kayakçıların Anne ve babalarına izlettirildi. Törene Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutların yanı sıra Palandöken Belediyespor Kulübü Başkanı ve başkan Yardımcısı Zafer Bülent Engin, Başkan Yardımcısı Turgay Erdem, Başkan Yardımcısı Necdet Aydın ile öğrencilerin velileri katıldı.