Palandöken Kayak Merkezi ’ni 12 ay açık tutmak için proje geliştiriliyor

Palandöken Kayak Merkezi ’ni 12 ay açık tutmak için proje geliştiriliyor :Palandöken Kayak Merkezi’nin kış aylarında ziyaretçinin geldiği Erzurum’da turizm faaliyetlerinin 12 ay boyunca devam etmesi için çalışma yürütülüyor.

Palandöken Kayak Merkezi nedeniyle kış aylarında çok sayıda ziyaretçinin geldiği Erzurum’da turizm faaliyetlerinin 12 ay boyunca devam etmesi için çalışma yürütülüyor. İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Hasan Mazlumoğlu, açıklamasında, temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan bölgede, turizmi de ön plana çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Kentin özellikle kış aylarında Palandöken Kayak Merkezi sayesinde on binlerce turist ağırladığına dikkati çeken Mazlumoğlu, Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın düzenlediği 2011 yılında turizm faaliyetlerinin tepe noktaya ulaştığını kaydetti.

Mazlumoğlu, kış turizmiyle ilgili önemli çalışmalar yürütüldüğünü ifade ederek bu yıl kış sezonundan ümitli olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin başka ülkeler ile geliştirdiği ilişkilere paralel olarak Palandöken Kayak Merkezine gelen yabancı turist profilinin değiştiğini anlatan Mazlumoğlu, şunları söyledi: “Bizim dış ilişkilerimiz hangi ülkeler ile iyiyse o ülkelerden gelen ziyaretçileri bölgemizde görmek mümkün. An itibariyle İranlı misafirlerimiz, diğer ülkelere göre sayısal anlamda daha fazla. Tabii bunun dışında başta Rusya ve Almanya olmak üzere dünyanın değişik ülkelerinden ziyaret almaktayız.”

YAYLALARDA DOĞA TURIZMI
Mazlumoğlu, kış turizmi çerçevesinde dağ ile şehir merkezini entegre etmeyi ve turizmin 12 aya yayılmasını planladıklarını bildirdi.

Erzurum’da turizmin sadece kış turizminden ibaret olmaması gerektiğine işaret eden Mazlumoğlu, şöyle devam etti:
“Turizm faaliyetlerini 12 aya yaydığımız takdirde Erzurum’da kış turizmi ‘olmazsa olmaz’ olmayacaktır. Erzurum, coğrafyası itibarıyla yaz turizmine de çok müsait konumda. Turizmi 12 aya yaydığımız takdirde yaz aylarında yaylalarımız ve diğer mesire alanlarımızda doğa turizmi de mümkün olacak. Örneğin Tortum Şelalemiz, yaz aylarında mükemmel görüntüsüyle turizme katkı sağlayacak bir alan. Ayrıca Erzurum’un kadayıf dolması, cağ kebabı, kesme çorbası ve civil peyniri meşhur. Bu değerlerimizi gerçek manasıyla turizme kazandırdığımız takdirde Erzurum’da turizmi 12 aya yaymış olacağız.”

Mazlumoğlu, Erzurum’a gelen yerel ziyaretçi sayısının memnun edici seviyede bulunduğunu belirterek, şehir dışında yaşayan Erzurumluların, “sıla turizmi” çerçevesinde geldikleri kentte turistik yerleri gezdiğini sözlerine ekledi.