Palandöken Kayak Merkezinde Kar kalınlığı 85 santimetreye ulaştı

Palandöken Kayak Merkezinde Kar kalınlığı 85 santimetreye ulaştı

Palandöken Kayak Merkezi’nde farklı ülkelerden gelen turistler güneşli havada kayak keyfi yaşıyor. Yarıyıl tatili dolayısıyla otellerdeki doluluk oranları yüzde 100’e ulaştı.
Bölgede aralıklarla etkili olan yağışla birlikte Palandöken’deki pistlerde kar kalınlığı 85 santimetreye ulaştı. Kayak merkezinde Kuzey dışındaki bütün pist ve liftlerin açık olduğu öğrenildi.
Polonya, Rusya ve Ukrayna başta olmak üzere farklı ülkelerden gelen turistler, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yenilenen pistlerde kayak yapmanın tadını çıkarıyor.
Kayağa yabancı misafirlerin yanı sıra yerli konuklar da yoğun ilgi gösterdi. Güneşli havayı fırsat bilen yerli ve yabancı turistler, pistleri doldurarak snowboard, kızak ve kayak yapıyor.
Dedeman Ski Logde ve Dedeman Ski Resord otellerinin Genel Müdürü Nuri Avşarer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otellerindeki doluluk oranın yüzde 100 olduğunu anımsatarak, yerli ve yabancı turistlerin kayağa büyük ilgi gösterdiğini vurguladı.
Güzel bir sezon geçirdiklerini ifade eden Avşarer, ”Dolu dolu bir sezon geçiriyoruz. Kayağa yoğun ilgi var. Yabancı turistlerin yanı sıra yerli misafirlerimiz de kayak yapıyor” dedi.
Xanadu Oteli İdari İşler Müdürü Ömer Akca ise havanın güneşli olmasının kayağa olan ilgiyi artırdığını belirterek, ”Yüzde 100 doluyuz. Özellikle yarıyıl tatili doluluk oranlarını çok etkiledi. Otelimizin yüzde 80’ini Türk, yüzde 20’sini ise Polonya, Rusya ve Ukrayna’dan gelen misafirlerimiz doldurdu” diye konuştu.

Kaynak : t24.com.tr

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*