Palandöken Kayak Merkezine Trafo Adıyla Yaptırılan Lüks Misafirhane Yıkıldı

Palandöken Kayak Merkezine Trafo Adıyla Yaptırılan Lüks Misafirhane Yıkıldı :Palandöken Kayak Merkezine, TEDAŞ’a bağlı Aras Elektrik A.Ş. tarafından ‘trafo bekçisi için’ adı altında yaptırılmak istenen lüks misafirhane, Palandöken Belediyesi’nin kararlı tutumu sonucu yıkıldı.

2011 yılında 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sırasında Palandöken Kayak Merkezindeki oteller bölgesine, TEDAŞ’a bağlı Aras Elektrik A.Ş. tarafından hazine arazisine kaçak olarak yapılan bina Palandöken Belediyesi tarafından mühürlendi. Belediye encümeni tarafından, ‘trafo bekçisi için’ adı altında yaptırdığı lüks misafirhane için Palandöken Belediyesi 60 bin lira para cezası kesti. Meclisin verdiği yıkım kararını durdurmak için Aras Elektrik A.Ş. Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme belediyeyi haklı bularak binanın yıkılmasını kararlaştırdı. Karar üzerine Palandöken Kayak Merkezi’nin 2 bin 400 rakımına yapılan iki katlı lüks misafirhane, belediye ekipleri tarafından yerle bir edildi.
‘İZİN VERSEYDİK PALANDÖKEN GECEKONDUYA DÖNERDİ’

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yazısı üzerine kaçak binalar hakkında işlem yaptıklarını söyleyen merkez Palandöken Belediye Başkanı AK Partili Orhan Bulutlar şunları söyledi:

“Trafolar ruhsata tabi değildir. Yanında herhangi bir yer yapılırsa o ruhsata tabi olur. Palandöken ve Konaklı’da trafo adı altında sosyal tesis kurmak istediler. Aras Elektrik A.Ş. yetkililerine neden böyle birşey yaptıklarını sorduk. Trafoda görevli personelin kalması için yer yaptıklarını söylediler. Bir bekçi için iki katlı ve 10’larca odası, mutfağı bulunan koca bina yapılması çok garip değil mi? Trafo adı altında yapılmak istenen binayı ruhsatı olmadığı için mühürledik ve yıkım kararı çıkardık. Ancak karşı tarafla mahkemelik olduk. Mahkeme bizi haklı bulunca yıkım kararını gerçekleştirdik. Ama yanındaki iki trafoya el sürülmedi. Biz TEDAŞ’a müsaade etseydik, diğer kurumlar da Paladöken ve Konaklı’ya gecekondu gibi sosyal tesisler kuracaktı. Konaklı’daki diğer tesis ile ilgili açılan dava ise devam ediyor. Belediye olarak biz Palandöken ve Konaklı’da kaçak yapılara asla müsaade etmeyeceğiz.”