Palandöken ve Sarıkamış Kış Turizm Merkezleri İçin Master Plan Hazırlanıyor

Palandöken ve Sarıkamış Kış Turizm Merkezleri İçin Master Plan Hazırlanıyor :2015 yılında uygulanmak üzere yatırım programına giren “Palandöken-Sarıkamış Turizm Gelişim Projesi”nin Palandöken ve Konaklı bölgesiyle ilgili bilgilendirme ve istişare toplantısı Erzurum’da yapıldı.

Palandöken dağında faaliyet gösteren otellerin yöneticileri ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı ve kış turizmiyle ilgili tıkanıklık ve çözüm aşamalarının masaya yatırıldığı toplantıya, DAP İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler başkanlık etti.

Toplantıda; 2011 yılında Üniversitelerarası 25. Kış Oyunları’na ev sahipliği yapan Erzurum’un, uzun vadede Dünya ve Olimpiyat Oyunları hedeflerinin olması gerektiğine vurgu yapıldı. Ayrıca, uygulama stratejilerini oluşturarak ve kapsamlı master planı yapılmasıyla Erzurum ve Sarıkamış’ı Türkiye’nin kış sporları merkezi haline getirmenin mümkün olduğu belirtildi. Yapılacak düzenlemelerle bölge ekonomisine de katkı sağlanacağı görüşünde birleşilirken, “Havalimanı-Palandöken-Havalimanı” güzergahından ibaret bir seyahat programıyla beklenen hedefin gerçekleştirilemeyeceği ifade edildi. Ayrıca, tesislere ulaşımı kolaylaştırılacak düzenlemelerle, kayak alanı kapasitesine uygun yeterli ve nitelikli konaklama tesisleri yapılmasının gerekliliğine işaret edildi Kısmi yapılan planlamanın sorunları gidermediği, Konaklı’yı da içine alan Palandöken ve Sarıkamış için “Kış Turizmi Master Planı” yapılması yönünde görüş birliğine varıldı.

Toplantıya, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı Durak Bulut, KUDAKA Tanıtım ve İşbirliği Başkanı Müzeyyen İnci, İl Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Hasan Mazlumoğlu, Yatırım İzleme Koordinasyon Birimini temsilen Memduh Ceylan, Palandöken Kaymakamlığını temsilen Süheyla Doğrudil, Palandöken Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Bülent Engin, Polat Renaissence otelinden Erdal Yağmur, Dedeman Oteli Müdürü Tahsin Kılınboz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünü temsilen Güngör Şenses, Palandöken ve Kandilli Kayak Merkezi İşletme Dairesi’nden Erdem Berber, Türkiye Kayak Federasyonunu temsilen Arzu Yurdem, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Cem Çil, DAP İdaresi Ekonomik Kalkınma, Sanayi ve Hizmetler Koordinatörü M.Akif Suluoğlu ve mühendisler Sinan Kılıçtek ile Ayhan Albut katıldı.