Palandöken`de ay ışığında kayak keyfi

Palandöken`de ay ışığında kayak keyfi :Dünyanın sayılı kayak merkezlerinden biri olan Erzurum`daki Palandöken Kayak Merkezi`ne gelen tatilciler, otellerin ışıklandırdığı pistlerde ay ışığı altında kayak yapıyor. Gece kayağının çok romantik olduğunu vurgulayan genç kayakseverler, kendilerini kayan bir yıldıza benzettiklerini söyledi.

Dünya Üniversiteler Kış Oyunları`ndan 6 yıl sonra Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali`ni (EYOWF- 2017) yapmaya hazırlanan Palandöken`in yıldızı giderek parlıyor. Son model teknik donanım ve Avrupa`nın en uzun kayak pistlerine sahip Palandöken, her yıl olduğu gibi bu yıl da yerli ve yabancı turistin akınına uğradı. Tüm pistlerin suni kar yapma makineleri ile donatıldığı Palandöken`de Aralık ayının ilk haftası başlayan kayak sezonu Nisan ayının ortalarına kadar devam ediyor. Kar garantili tek kayak merkezi olma özelliğini taşıyan Palandöken`de turistler, Polat Erzurum Resort Otele ait çam ağaçları arasından geçen ışıklandırılmış pistlerinde gün batımı ya da ay ışığının muhteşem görüntüsü altında kayak yapıyor.

Palandöken`in ışıklandırılmış pistlerine çıkan tatilciler, kayak yapmadan önce bir süre pistlerde oturup kent merkezini izliyor. Palandöken`de dolu dolu bir tatil geçirdiklerini ifade eden kayakçılardan Nesrin Gül, “Palandöken`in muhteşem manzarası eşliğinde kayak yapmak büyük bir zevk veriyor. Işıklandırılmış pistlerinde gece yarısına kadar kayak yapabiliyoruz. Her kayışımızda kendimizi bir yıldıza parlatıyoruz. Bu zevki herkesin yaşamasını isteriz. Palandöken`de kayağın yanı sıra düzenlenen eğlenceler sayesinde vaktin nasıl geçtiğini anlamıyoruz” dedi.