Palandökende Babalar Yarıştı

Palandökende Babalar Yarıştı : Palandöken Kayak Merkezi’nde Mayıs ayının son günü erken Babalar Günü kutlaması çerçevesinde ‘babalar kayak yarışı’ yapıldı.

Havaların giderek ısınması ile birlikte kent merkezine 6 kilometre uzaklıktaki deniz seviyesinden 3 bin 156 metre yükseklikteki Palandöken’e ilgi daha arttı. Çeşitli mesleklerden 40 kişilik grup, kış turizminin gözde kayak merkezi Palandöken’in Kuzey pistinde düzenlenen ‘babalar yarışı’ ile farklı bir gün yaşadı. Haziran ayı gelmesine rağmen halen yer yer 3 metre karın bulunduğu Palandöken’in Ejder doruğuna mekanik tesislerle ulaşan kayakseverler, yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki pistte yarışarak kaymanın keyfini çıkardı. Yakıcı güneşin altında kurulan kapıları slalom yaparak tek tek geçen babalar dereceye girmek için ter döktü. Bazı kayakçılar karlarda yuvarlanırken, babaları ile birlikte Palandöken’e çıkan çocuklar da kaymanın keyfini poşetle çıkardı. Dereceye girenlere Kayak Federasyonu binası önünde madalyaları ve para ödülleri verildi.

Türkiye’de 4 mevsimi bir arada yaşamanın mümkün olduğunu söyleyen Kayak malzemesi satan Karspor’un sahibi Selim Alaftargil, “Biz kayağa gönül veren bir aileyiz. Üç kardeşim olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil etti. Batı’nın kumsalı ve denizi varsa bizim de dağımız ve karımız var. 21 Haziran Babalar Günü’nde belki ‘kar olmayabilir’ diye 31 Mayıs günü babalar yarışı düzenledik. Büyük ilgi ve katılım oldu. Pist, hava ve ortam bomba gibiydi. Birincilere 500, ikincileri 300, üçüncülere de 200 lira sembolik bir para ödülü verdik. Bizler her hafta sonu kayak keyfi yapıyoruz. Bu duyguyu yaşamak isteyenleri bekliyoruz” diye konuştu.