Palandökende Çığ Altında Kalan İki Kayakçı Kurtarıldı

Palandökende Çığ Altında Kalan İki Kayakçı Kurtarıldı :Erzurum’un Palandöken Kayak Merkezinde ‘yasak bölge’de kayak yapan 3 kayakçı çığ düşmesine neden oldu.

Erzurum’un Palandöken Kayak Merkezinde ‘yasak bölge’de kayak yapan 3 kayakçı çığ düşmesine neden oldu. Kar kültesinin altında 2arkadaşının kaldığını gören kayakçı birini kendi imkanlarıyla çıkarırken, diğerini de gelen ekip kurtardı.

Palandöken Dağı’ndaki Dedeman Oteli’nin alt tarafındaki ‘yasak bölge’ olan dereye yatağına bugün saat 16.00’da giren Abdülselam Çiloğlu, Ömer Çakır ve Konuray Taşköprülü çığ düşmesine neden oldu. Çığdan kurtulamayan Konuray Taşköprülü ve Abdülselam Çiloğlu kar kültelisinin altında kaldı. Ömer Çakır hemen yanındaki Konuray’a müdahale ederek nefes alması için başını kardan çıkardı. Diğer arkadaşının yardımına koşan Çakır, bir yandan da cep telefonu ile 156 jandarmayı arayıp yardım istedi.

Olay yerine giden Jandarma Arama ve Kurtarma (JAK), Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi Daire Başkanlığına bağlı Kayak Devriyecileri ile AFAD ekipleri, kar altındaki Abdülselam Çiloğlu’na yaklaşık 10 dakika süren çalışmayla ulaştı ve çıkardı. Sedyeye konulan Çiloğlu yaklaşık 20 metre uzaklıkta bekleyen kar üstü aracına taşındı. Bu sırada olay yerine gelen itfaiye ekipleri de çalışmalara eşlik etti.

Yaralı kayakçılar tehlikeli bölgeden uzaklaştırıldıktan sonra jet-skilere alınarak ambulansların bulunduğu gondol liftlerin önüne nakledildi. Arkadaşlarına göre durumu ağır olan Abdülselam Çiloğlu ambulansla Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Çiloğlunun yapılan muayenesinde sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Palandöken Kayak Merkezinde çığ bölgesi olarak ilan edilen ve uyarıcı tabelalar bulunan yasak yere kayakçıların girdiğini belirten yetkililer, “Çok şükür can kaybı yok. İhbar üzerine kısa sürede ekipler olay yerine gitti. Karın altında kalan Abdülselam Çiloğulu’nun çıkarılarak arkadaşları ile birlikte ambulansların bulunduğu noktaya getirildi. Hastaneye kaldırılan Çiloğlu’nun sağlık durumumun iyi olduğunu öğrendik” dediler.

Öte yandan ölümden kıl payı kurtulan ve yaşadığı şoku üzerinden atamayan Konuray Taşköprülü, “Önemli bir şey yok. Adrenalin sporu yapıyoruz. Bunlar normal şeyler” diye konuştu.