Palandökende Kayak Keyfi

Palandökende Kayak Keyfi :Türkiye’nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken’de, yerli ve yabancı turistler kayak yapmanın keyfini çıkartıyor.

Bölgede aralıklarla etkili olan yağışın ardından kar kalınlığı 90 santimetreye ulaşan Palandöken’de, mart ayının sonunda olunmasına rağmen pistlerde yoğunluk yaşanıyor.

Dünyaca ünlü kayak merkezinde arasında bulunan Palandöken’de, İran, Ukrayna, Rusya, Azerbaycan ve Polonya’dan gelen turistler pistlerde kayak, snowboard yaparak, güzel vakit geçirmeye çalıştı.

Hafta sonununu fırsat bilen ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen aileler de kayak, snowboard yaptı, kızak kaydı. Özellikle acemi pistlerinde yoğunluk yaşandı. Düşe kalka kayak yapan yerli ve yabancı turistler, güzel görüntü oluşturdu.

Palandöken Kayak Merkezi’nde faaliyet gösteren bir otelin idari işler müdürü Ömer Akca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nevruz Bayramı dolayısıyla otellerin yüzde 85 dolu olduğunu belirterek, güzel bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Pistlerde kar kalınlığının istenilen seviyede olduğunu vurgulayan Akca, “İran’dan, Polonya’dan misafirlerimiz var. Özellikle Nevruz Bayramı dolayısıyla yoğunluk var. Kayak sezonunu nisan ayının ilk haftasına kadar devam ettireceğiz. Kar çok iyi, pistler mükemmel. Pistlerimizde bir metrenin üzerinde kar var” diye konuştu.

Dolu dolu bir sezon geçirdiklerini anlatan Akca, şunları kaydetti:

“Mükemmel bir sezondu. Gelen misafirlerimizin büyük bölümü memnun ayrıldı. Seneye Palandöken’e daha fazla geleceklerini söylediler. Palandöken, her geçen yıl kalitesini arttırarak, hizmet veriyor. Kar yağdı, yağmadı problemimiz de yok. Suni karlamayla harmanlıyoruz. Dünya ve Türkiye kayak şampiyonaları Palandöken’de yapılıyor. Kayakta bir marka olduk.”