Palandöken’de Mart Rekoru

Palandöken’de Mart Rekoru :Bahar Mevsimine girilen Mart ayında, Erzurum Palandöken ve Konaklı Kış Turizm Merkezleri kar kalınlığı yüksekliğiyle turizmcilerin ilgi odağı oldu. Kar kalınlığının bir metre 1 santim olduğu Palandöken ve 95 santimetre olarak ölçüldüğü Konaklı Kayak Merkezlerinde kayak sezonunun devam ettiği açıklandı.

PALANDÖKEN 4 MERKEZİ GÜNDEMDEN DÜŞÜRDÜ

Erzurum Palandöken Kayak Merkezi, baskın medyanın hep öne çıkardığı merkezleri, kar kalite ve kalınlığı bakımından geride bıraktı. Kar Kalınlığı Kartalkaya’da 81, Uludağ’da 60, Davraz’da 40, Kartepe’de 19 santimetreye kadar gerilerken, Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri kar kalınlığı yüksekliği bakımından bu merkezleri gündemden düşürdü.

MERKEZLER KAR KALINLIKLARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kayak Merkezleri özel kurum ve kuruluşlarca kaydedilen verilerine göre, Kayak Merkezleri kar kalınlıkları şöyle:Bitlis Nemrut Kayak Merkezi 172, Palandöken Kayak Merkezi 101, Erzincan Ergan Kayak Merkezi 97, Erzurum Konaklı Kayak Merkezi 95, Kartalkaya Kayak Merkezi 81, Ilgaz-Doruk K. M. 63, Uludağ Kayak Merkezi 60, Erciyes Kayak Merkezi 57, Sarıkamış Kayak Merkezi 41, Davraz Kayak Merkezi 40, Yıldızdağı Kayak Merkezi 30, Kartepe Kayak Merkezi 19, Hazarbaba Kayak Merkezi 10, Elmadağ Kayak Merkezi 4, Ilgaz-Yıldıztepe Kayak Merkezi 2 santimetre.

ERZURUM BEŞ GÜNLÜK HAVA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Erzurum’da hafta başına kadar yağış beklenmiyor. Hava sıcaklık değerlerinin en düşük 5, en yüksek ise 14 dereceye ulaşacağı hafta içinde, en sıcak gün 14 derecelik sıcaklığın kaydedileceği cumartesi, en soğuk gün ise hava sıcaklığının eksi 4 dereceye ineceği Perşembe günü yaşanacağı kaydedildi.