Palandöken’de Nisan ayında kayak keyfi

Palandöken’de Nisan ayında kayak keyfi :Akdeniz sahillerinde denize girilirken, Erzurumlular hala Palandöken Kayak Merkezi’nde kayak yapabilmenin keyfini yaşıyor.

Havaların ısınması ile birlikte kent merkezine 5 dakika uzaklıkta ve deniz seviyesinden 3 bin 156 metre yükseklikteki Palandöken Kayak Merkezi’ne ilgi daha da arttı. Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu Palandöken’de kayak sezonu ile birlikte çeşitli sportif faaliyetler de devam ediyor. Cıvıl cıvıl olan Palandöken’de sezonun Mayıs ayına kadar devam edeceği belirtildi. Yakıcı güneşi, manzarası ve pistleri ile kayağa doyamayanları Erzurum’a davet eden kayakçılar, “Türkiye’nin güney illerinde denize girilirken burada kayak sezonu hala devam ediyor. Bu aylarda kayağın keyfi bir başka oluyor. Pistlerden kar kalkana kadar Palandöken’deyiz. Kayağa doymayan herkesi bekliyoruz. Bu sevinç ve mutluluğu herkesin yaşamasını istiyoruz” diye konuştular.

Türkiye Kayak Federasyonun hazırladığı ikinci ve üçüncü kademe antrenörlük sınavının Palandöken’de devam ettiğini ifade eden Kayak Antrenörü Sefa Yalçın, “Çalışmalarımız çok güzel geçiyor. Böyle giderse Mayıs ayında bile Palandöken’de kayak yapılabilir. Sezonun sonu olmasına rağmen özellikle hafta sonu Palandöken’i böyle canlı görmek bir Erzurumlu olarak beni sevindiriyor” dedi.