Palandöken’de suni kar yağışı altında kayak keyfi

Palandöken’de suni kar yağışı altında kayak keyfi :Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Erzurum’un Palandöken kış merkezinde kayak sevenler, suni kar yağışı altında kayak yapmanın keyfini çıkarıyor.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 5 dereceye düştüğü saatlerde tüm pistlere yağdırılan suni kar nedeniyle Türkiye’de her yıl olduğu gibi bu yıl da kayak sezonu en erken Palandöken’de açıldı. 1 Aralık’tan itibaren kayağı özleyenler, geceleri de aydınlatılmış pistlerde kayak yapma olanağı buluyor. Yakıcı güneşi, kristal karı, doğası ve pistleri ile kayak sevenlerin vazgeçilmezi olan Palandöken her sezon olduğu gibi bu yıl da cıvı cıvıl. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’ndan 6 yıl sonra Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’ni (EYOWF- 2017) yapmaya hazırlanan Palandöken ve Konaklı’da en uzunu 14 kilometre olmak üzere 45 ayrı pistte aynı anda 100 bin kişi kayak yapılabiliyor. Palandöken ile Konaklı’da slalom ve büyük slalom yarışları için iki uluslararası tescilli kayak pisti bulunuyor.

Palandöken ve 2011 yılında yapılan Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nda hizmete açılan Konaklı’da suni kar yapılmayan hiçbir alan kalmadığını vurgulayan Vali Ahmet Altıparmak, Dünyada sayılı, Türkiye’de ise Palandöken ve Konaklı’nın eşi benzeri olmadığını söyledi. Vali Altıparmak, “Türkiye’nin neresinde olursanız olun, uçakla 1.5 saatte kayak merkezine ulaşma imkanına sahipsiniz. Otelden çıktığınızda teleferiğe biniyorsunuz. Oteller kayak merkezinin içinde. Kayak merkezi şehre 5, hava limanına ise 15 dakika uzaklıkta. Kayaktan sıkılanlar şehre indiğinde eski bir Selçuklu şehri ve yüzlerce tarihi eseri olan Erzurum’un nezih, otantik yönünü görüyor. Bunun dışında sadece kaymak değil, rafting, atlı cirit, buz pateni, körling veya buz hokeyi yapabilir. Yüzme havuzları fevkalade” diye konuştu.

Güneşli bir havada suni kar yağışı altında kayak yapmanın büyük bir zevk olduğunu söyleyen tatilcilerden Elif Narlı, “Gündüzleri yakıcı bir güneş var. Geceleri de aydınlatılmış pistlerde, ay ışığı ve şehrin ışıklarının oluşturduğu manzara eşliğinde kayak yapmak muhteşem bir duygu. Bu zevki herkesin yaşamasını isterim” dedi.