Palandöken’de yerli turistler, Rusları aratmadı

Palandöken’de yerli turistler, Rusları aratmadı : Kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan Palandöken Kayak Merkezi’nde, Rusya’dan sezon öncesi gelen rezervasyon iptallerinin yarattığı endişe, yeri turistlerin yarıyıl tatilindeki ilgisiyle boşa çıktı.

Bölgedeki otellerde yüzde 90’a ulaşan doluluk oranı, işletmecilerin de yüzünü güldürdü.

Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri İşletme Müdür Yardımcısı Cem Vuraler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 günlük yarıyıl tatilini çok yoğun geçirdiklerini söyledi.

Sezonu problemsiz geçirdiklerini belirten Vuraler, “Kazasız, belasız yurt içi ve yurt dışından gelen tüm müşterilerimizin memnun kaldığı bir dönem yaşadık. Bu da bizi mutlu etti. Sömestr sonrası süreçte de hafta sonu özellikle yurt içinden günübirlik veya hafta sonu tatilini değerlendirmek amacıyla gelen müşterilerimiz fazlasıyla var” diye konuştu.

Vuraler, sezon sonuna kadar bu ilginin sürmesini beklediklerini ifade etti.

Rus iptallerine rağmen ziyaretçi sayısı arttı

Polat Erzurum Resort Oteli Ön Büro Müdürü Ahmet Baykal da sezon öncesi Rusya’dan gelen rezervasyon iptallerine rağmen dolu dolu bir sezon geçirdiklerini anlattı.

Palandöken’in yoğun kar yağışıyla birçok kayak merkezine göre çok daha iyi konumda olduğunu dile getiren Baykal, şunları söyledi:

“Sezonu 6 Aralık itibarıyla açmıştık. Farklı destinasyonlardan Palandöken’e gelen misafir sayımız önceki yıllara göre biraz daha artmış durumda. Özellikle sömestr döneminde iç pazardan olan turist yoğunluğu, bu yıl Palandöken için en üst seviyeye ulaşmış durumdaydı. Bu yıl Palandöken’deki oteller, rezervasyon yaptıran Rus turistlerin gelememesine rağmen iç pazarın gösterdiği yoğun talep bu açığı kapattı. Sömestr dönemini otellerin hepsi yüzde 90 doluluk oranıyla geçirmiş durumda. Bunun haricinde 11 Şubat itibarıyla İran’daki ‘İhtilal Bayramı’ olması nedeniyle bu hafta da İranlı misafirlerimizi ağırlayacağız. Şubat sonuna kadar da farklı gruplarımız mevcut. Mart ayında da özellikle kongreleri, toplantı gruplarını misafir edeceğiz. Dolu dolu geçirdiğimiz bu kış sezonunda, ümit ediyorum ki bir sıkıntı olmadan mart ayının sonuna kadar kayak hizmeti vermeye devam edeceğiz.”

Palan Otel Genel Müdür Yardımcısı Ali Güney ise kış turizmi için Erzurum’un önemli bir yer olduğunu kaydetti.

Palandöken’in yaklaşık 46 kilometre, Konaklı’nın da 48 kilometre uzunluğunda piste sahip olduğuna işaret eden Güney, “Burası hem kayak, hem de kaplıcaların bulunduğu bir yer. Gündüz kayak yapıp, akşam da kaplıcalardan yararlanılabilir. Yazın ise kültür turizmine çok elverişli bir yer burası. Yakutiye Medresesi ve Çifte Minareli Medrese gibi yerleri mevut. Sömestr sonrasında inşallah bu dönemdeki doluluğu yakalamak üzere çalışıyoruz” dedi.