Palandökenin yüzünü suni kar makineleri güldürdü

Palandökenin yüzünü suni kar makineleri güldürdü :ERZURUM İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, kış turizminde önemli bir yere sahip olan Palandöken’in yüzünün yapay karla güldüğünü söyledi.

Kuraklık nedeniyle bir aya yakın süreden beri kar yağmayan Erzurum’da Sibirya soğuklarının etkisi sürüyor. Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk, kar yağmamasına rağmen Palandöken’deki otellerin dolu olduğunu, suni karlamayla pistlerin yapıldığını kaydetti. Palandöken ve Konaklı’daki pistlerde suni karlamayla kayak sezonunun güzel bir şekilde devam ettiğine işaret eden Fikret Öztürk, pistlerde herhangi bir sıkıntı olmadığını anlattı. Hava sıcaklığının sıfırın altında olduğu için suni karlamanın rahatlıkla yapıldığına dikkati çeken Fikret Öztürk şöyle konuştu:

“Yıllardır ‘Kar yağmasa ne olacak’ endişesini duyuyorduk. Suni kar makineleriyle bu endişemiz son buldu. Haftalardır kar yağmamasına rağmen Palandöken, suni karlamayla Türkiye’deki en aktif kayak merkezi oldu. Kayak sezonu boyunca herhangi bir sıkıntı yaşamayacağız. Hem mekanik tesisler, hem pistler hemde kar kalitesi yönünde Palandöken gelen ziyaretçilerine mükemmel kayak keyfi sunuyor. Polonya’dan 3’üncü turist grubunu bekliyoruz. Kayağa başlayan insanların muhakkak varacağı son nokta Erzurum ve Palandöken olacak. Uluslararası bir üne kavuşan ve dünyadaki en önemli kayak merkezleri sıralamasında mevcut konumunu artıran Palandöken çok güzel bir kış sezonu geçiriyor.