Tanzanya, Kilimanjaro Dağı’na Teleferik Yapacak

Afrika’nın en yüksek dağı olan Kilimanjaro’ya teleferik yaparak turistleri bölgeye çekmeyi amaçlayan Tanzanya, Çinli ve Batılı şirketlerle proje hakkında görüşmeye başladı.

Tanzanya Turizm Bakan Yardımcısı Constantine Kanyasu’nun açıkladığı plana göre, yılda yaklaşık 50.000 turist 5 bin 900 metre yükseklikteki Kilimanjaro’ya tırmanmakta. Teleferik, dağa tırmanamayan 50 yaş üzeri turistlerin zirveye erişimini sağlayacak ve turist sayısını yüzde 50 artıracak dedi.

Kanyasu, teleferik projesinin işe yarayıp yaramadığını görmek için fizibilite çalışması yaptıklarını, biri Çin’den diğeri Batı’dan iki şirket ile görüşütüklerini söyledi.

Öte yandan, ülkedeki çok sayıda tur operatörü teleferiğin dağcı sayısını azaltacağından korktukları için projeye karşı çıkıyor. Operatörler, teleferiğin, dağ çevresinde çalışan on binlerce hamalın ekmeğiyle oynayacağını, turistlere yol gösteren rehberlerin de bundan olumsuz etkileneceğini belirtti.

Tanzanya Porters Organizasyonu Başkanı Loishiye Mollel, ziyaretçilerin normalde Kilimanjaro dağına tırmanmak için bir haftalarını harcadıklarını söyledi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*