Putin Soçideki olimpiyat tesislerini inceliyor

Putin Soçideki olimpiyat tesislerini inceliyor :Olimpiyat tesislerini incelemek için Soçi’de bulunan Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, burada bulunan Laura Kayak Merkezi’ndeki pistte kayak yaptı.

Psehako sırlarında, 1435 metre yükseklikte inşa edilmiş olan söz konusu merkez, sadece profesyonel sporculara değil, aynı zamanda amatör kayak severlere de hizmet veriyor. Merkezde bulunan ve Devlet Başkanı’nın üzerinde kayak yaptığı pist, 2014 Kış Olimpiyat Oyunları’ndaki yarışmalarda kullanılmayacak olmasına rağmen, biatlon ve dağ kayağı disiplinlerinde yapılacak olan yarışmaların düzenleneceği alanlar ile yan yana bulunmakta.

Vladimir Putin’in bugün itibariyle Dağ Olimpiyat Kompleksi’ndeki diğer tesisleri de incelemesi planlanıyor. Devlet Başkanı’nın Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, konuyla ilgili olarak bugün yaptığı açıklamada, Putin’in önümüzdeki günlerde Soçi’nin hem dağ hem de kıyıda bulunan Olimpiyat Kompleksleri içerisinde yer alan tüm tesisleri detaylı olarak inceleyeceğini ve 2014 Kış Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarının açılış törenlerine ilişkin hazırlıkları tekrar izleyeceğini belirtti.