Referandum sonucu Hamburga teleferik yapılmayacak

Referandum sonucu Hamburga teleferik yapılmayacak :Hamburg’da Elbe nehrinin iki yakasında yer alan Wilhelmsburg ve St. Pauli semtlerini Hamburg limanı üzerinde birbirine bağlayacak teleferik yapılmasıyla ilgili referandum sonuçları açıklandı.

Hamburg Mitte ilçesinde yapılan ve yaklaşık 200 bin seçmenden 55 bin seçmenin katıldığı refarandum sonucuna göre halkın sadece yüzde 36,6’sı 18 bin 3 12 kişi evet dedi. Yüzde 63,4 ise teleferik yapımına karşı olduğu yönünde oy kullandı.

Teleferik yapılmasını teşvik etmek için oluşturulan inisiyatife öncülük eden Hamburg eski Bilim ve Araştırma Bakanı, Federal Milletvekili Herlind Gundelach sonuçların kendisini hayal kırklığına uğrattığını belirterek, destek veren herkese teşekkür etti.

Teleferik yapımı projesiyle sorumlusu Doppelmayr firmasından Ekkehard Assmann ve Stage firmasından Stephan Jaekel sonucun hayır çıkmasına üzüldüklerini belirterek,‘‘Tabiki raferandum sonucunu saygıyla karşılıyor ve kabul ediyoruz. Ancak biz böyle yenilikçi bir projeye Hamburg’luların evet diyeceğini bekliyor umut ediyorduk. Projeyi anlatmakta başarılı olamamışız‘‘ şeklinde ifadeler kullandılar.