Rize Trabzon Arasında Teleferik Kazası

Rize-Trabzon sınırında bulunan İyidere Deresi üzerinde Rize tarafından Trabzon tarafına teleferikle geçmeye çalışan baba teleferiğin ters dönmesi üzerine dereye düşerek kaybolurken, teleferikte asılı kalan oğlu yapılan çalışmalar sonucu kurtarıldı. Kayıp babayı dere sularında ve denizde arama çalışmaları sürüyor.
Edinilen bilgiye göre, baba Ali Vapurcu (46), 11 yaşındaki oğlu Ahmet Vapurcu ile birlikte dün gece saat 23.30 sıralarında teleferikle İyidere Deresi’ni karşıdan karşıya geçmek üzere Rize’nin İyidere ilçesi Kalecik mevkiine geldi. Buradan teleferiğe binen baba ve oğlu Trabzon’un Of ilçesi Pınaraltı mevkiine teleferikle ulaşmaya çalışırken, teleferik İyidere Deresi üzerinde bir anda ters döndü. Baba Ali Vapurcu dereye düşerek kaybolurken, oğlu Ahmet Vapurcu ise teleferikte asılı kaldı.
Kiremit fabrikasından eşi ve oğlunun eve dönmemesi üzerine şüphelenen anne Ayşe Vapurcu dere kenarına geldiğinde oğlunun teleferikte asılı olduğunu görünce hemen köy muhtarına bilgi verdi. Köy muhtarı da jandarmaya haber verirken, bölgeye Rize ve Trabzon’dan Afet Acil Kurtarma ekipleri çağrıldı. Of Kaymakamı Tuncay Sonel bölgeye giderek bizzat çalışmaları yönetirken, gece saat 00.30 sıralarında Ahmet Vapurcu yapılan çalışmalar sonrası kurtarılarak Of Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Baba Ali Vapurcu’yu arama çalışmaları sabaha kadar sürerken, bir sonuç alınamadı. Sabah saatlerinde Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi İyidere’nin denize döküldüğü alanda arama çalışması başlatılırken, dere içerisinde de Rize ve Trabzon Afet Acil Kurtarma ekipleri ile Rize Deniz Polisi dalgıçları kayıp şahsı arama çalışmalarını sürdürdü. Bölgedeki HES firmalarından deredeki suyun debisinin düşürülmesi ve kayıp Ali Vapurcu’nun daha kolay bulunması için dere suyunu tutmaları istenirken, su seviyesi düşen derede karşıdan karşıya ağ gerilerek arama yapıldı. Dere boyunca yapılan aramalarda şuana kadar kayıp şahıs bulunamazken, hastanede tedavisi süren oğlu Ahmet Vapurcu’nun ise babasının dere sularında kaybolduğundan haberi olmadığı öğrenildi.
Öte yandan Ahmet Vapurcu’nun babasına teleferiği kullanmamaları konusunda uyarılarda bulunduğu ancak babanın dinlemediği öğrenildi.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*