Rizede İlkel teleferik yardımıyla evde sağlık hizmeti veriyorlar

Rizede İlkel teleferik yardımıyla evde sağlık hizmeti veriyorlar :Rize’de Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında yaşlı bir kadının diş tedavisi için evine giden sağlık ekipleri, hastanın evine araç yolu olmayınca malzemelerini ilkel teleferikle taşıdı.

Rize Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Evde Bakım Hizmeti ekibi, Güneysu ilçesine bağlı Güneli köyünde yaşayan 75 yaşındaki Ömrüye Yardım’ın tedavisi için köye gitti. Eve araç yolunun olmaması nedeniyle Yardım’ın yakınları, sağlık ekiplerinin ağır olan malzemelerini, köyde yük taşımak amacıyla kullandıkları ilkel teleferikle taşıyabileceklerini söyledi. Bunun üzerine ekipmanlarını teleferikle hastanın evine taşıyan sağlıkçılar, patika yoldan yürüyerek ulaştıkları evde Yardım’ın tedavisini yaptı.Rize Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Uğur Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında yatağa bağımlı, palyatif (geçici) bakıma ihtiyaç duyan hastalar, ileri derecedeki kas hastaları ile taburcu edildikten sonra evde tedavisi gereken hastalara evlerinde ağız ve diş sağlığı hizmetleri verildiğini belirtti.Rize’de ulaşamadıkları hasta olmadığını ifade eden Yıldırım, “Merkeze gelemeyen vatandaşlar telefonla başvuruda bulunabiliyor. Bu hastalara evde dolgu, kanal tedavisi, detertraj, hareketli protez, sabit protez, genel anestezi altında diş çekimi gibi hizmetler veriyoruz. Bu kapsamda 2013 yılında bugüne kadar 128 hastaya ulaştık. Bu hastalardan 30′unun tedavisi devam ediyor.” dedi.
Hemşire Türkan Berber, 37 yıllık hemşire olduğunu, evde sağlık hizmetinde görevlendirildiğinde çok zorlanacağını düşündüğünü belirterek, şunları söyledi: “Doğanın zor koşullarında 8 aydır çalışıyorum. Hasta yakınları çantamız ağır, inip çıkmamız zor olduğu için bizleri yönlendirdi. Biz de bu yöntemle daha rahat ettik. Burada teleferik var ama her zaman böyle şanslı olamıyoruz. Öyle yerler oluyor ki gidip gelmek saatlerimizi alıyor. Bizler yine de gururluyuz ve mutluyuz. Birimimizde yatalak ve ulaşım zorluğu olan bu tür hastalarımıza, evlerine giderek yardımcı oluyoruz.

Kaynak : haber.stargazete.com