Salda Kayak Merkezi’nde sezon açıldı

Salda Kayak Merkezi’nde sezon açıldı :Burdur’un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Kayak Merkezi’nde kar kalınlığının 40 santimetreye ulaşmasıyla sezon açılışı yapıldı.

Merkezin işletmeciliğini yapan Selçuk Şemsioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kayak merkezinde bir t-bar (kayak teleferiği) ve 5 kayak pistinin bulunduğunu ifade etti.

Şemsioğlu, küçük bir kayak merkezi olduklarını vurgulayarak, “Önemli olan gelen insanların kaymayı ilk öğrenebileceği eğitim alanının burada mevcut olmasıdır. Misafirlerimizin kayak zevkini tadarak, buradan güzel anılarla ayrılmalarına istiyoruz. Biz bunu burada yapabiliyoruz, başarabiliyoruz” dedi.

Yeterli kar seviyesine ulaşılması ve sömestr tatilinin başlamasıyla kayak merkezini hizmete açtıklarına işaret eden Şemsioğlu, kayak dışında snowboard’un da ilgi gördüğünü anlattı.

Antalya’dan gelen Özgür Kural, eşiyle birlikte hafta sonlarını kayak yaparak değerlendirdiklerini belirtti. Göl manzarasıyla, kışın kayak yapabilme, yazın göle girebilme imkanıyla Yeşilova’nın hayallerindeki yerlerden bir tanesi olduğunu belirten Kural, ayrıca yazları kamp da yaptıklarını bildirdi.

Reşat Atagün, aşağı yukarı Türkiye’deki tüm kayak merkezlerini gezdiği ancak buradaki doğa güzelliğini hiçbir yerde bulamadığını vurguladı.

İzmir’de öğretmenlik yapan Selda Yurdusever, ilk defa kayakla tanıştığını dile getirerek, özellikle insanların sevecen yapısının burayı daha da cazip kıldığını ifade etti.

– Salda Kayak Merkezi

Burdur, Denizli ve Antalya illerinin ortasında yer alan, 2 bin 79 metre rakımda bulunan Salda Kayak Merkezi, Burdur’a 77, Antalya’ya 154, Denizli’ye 74 ve Yeşilova ilçe merkezine 14 kilometre uzaklıkta bulunuyor.