Şalvarlı Hanım Ve Yaşlılardan Kayak Takımı Kuruluyor

Şalvarlı Hanım Ve Yaşlılardan Kayak Takımı Kuruluyor :Konya’nın kayak merkezi olması için çalışma yürütülen Derbent İlçesi sınırlarındaki Aladağ’da, bundan böyle şalvarlı hanımlar ve yaşlılardan oluşan kayak takımı kuruluyor.

2 bin 385 rakıma sahip Aladağ’ın tanıtımı için şalvarlı hanımlar ve sakallı yaşlılardan oluşan iki kayak takımı kurulacağı belirtildi. Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, yaptığı açıklamada, Konya’nın Kış Sporları Merkezi olacak Aladağ’ın tanıtımı için de atağa kalktıklarını söyledi. Aladağ’ın tanıtımı için şalvarlı genç kızlar ve sakallı yaşlılardan oluşan kayak takımları kurmak için çalışma başlattıklarını ifade eden Acar, “Nisan ayında hâla zirvesi ve etekleri beyaz örtüyle kaplı olan Aladağ’ımızı en iyi şekilde tanıtabilmenin gayretini gösteriyoruz. Aladağ’ın tanıtımı için yeni bir çalışma başlatıyoruz. Gerek Derbent’in hanımlarından oluşan şalvarlı bayan kayak takımı, gerek ihtiyar hacı emmilerimizden oluşan bir kayak takımı kuruyoruz. Bu takımlarımız kendilerine özel formalarıyla kayarak bölgemizin tanıtımına katkıda bulunacak. Bu takımlarımız ileride düzenlenecek kayak yarışmaları ve müsabakalarına da katılarak, Derbent Aladağ’ı Türkiye vizyonuna daha ön plana çıkaracağız” dedi.

Aladağ Kayak Merkezi için hazırladıkları dosyanın da tekamül ettiğini ve turizm merkezi ilan edilecek noktaya gelindiğini vurgulayan Acar, “Aladağ Kayak Merkezi dosyamızı bakanlar kurulu kararıyla turizm merkezi ilan edilmesi için Sayın Başbakanımıza sunacağız” diye konuştu.

Başkan Acar, Aladağ’ın turizm merkezi ilan edilmesinin bölgeye yatırım yapacak yatırımcılara devlet desteği sağlayacağını, ayrıca süreci hızlandıracağını belirtti. Aladağ’a ilk etapta acemi pisti yapılacağını belirten Acar, uygun zemin ve eğitimi nedeniyle kayakseverlerin burada daha az düşerek kayak yapmayı öğreneceğini ve iyi bir kayak keyfi yaşayacağını kaydetti.

ŞALVARLI KIZLAR İLE YAŞLILAR KAYAK YAPTI

Öte yandan, Derbent Belediyesi’nin şalvarlı hanımlar ile yaşlılardan oluşan iki kayak takımı oluşturacağını ilçede duyurmasının ardından Aladağ’a gelen aralarında şalvarlı genç kızlar ile yaşlı insanların bulunduğu topluluk kar üzerinde kayak keyfi yaşadı. Ellerinde bastonla alana gelen yaşlılar ile kızaklarla kayak keyfi yaşayan kızlar ilginç görüntüler oluşturdu.

Yaşlılar ve genç kızlar kurulacak kayak takımında olmak istediklerini vurgularken, bazıları da kayak takımlarıyla kayağı öğrenip kayak keyfi yaşamak istediklerini dile getirdi. Yaşlı kayakseverler Aladağ’a kayak merkezi kurulması için sabırsızlandıklarını sözlerine ekledi.