Samsun Çocuk Evleri’ndeki Çocuklara Kayak Eğitimi

Samsun Çocuk Evleri’ndeki Çocuklara Kayak Eğitimi :Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Çocuk Evleri’nde kalan 20 çocuğa Kayseri Erciyes Kayak Merkezi’nde kayak eğitimi verildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, çocuk ve gençlere sunulan hizmetlerin kalite ve çeşitliliğini artırmayı temel amaç edindiklerini belirterek, “Sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, geniş kitlelere yaygınlaştırılması ve başarılı sporcular yetiştirilmesi için çalışıyoruz” dedi.

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Çocuk Evleri’nde kalan 8 – 17 yaş grubu 20 çocuğu Kayseri Erciyes Kayak Merkezi’ne götürdü. 2016 yılı faaliyetleri kapsamında 19 Mayıs Dağcılık Kulübü üyesi beden eğitimi ve kayak antrenörleri nezaretinde 4 kayak eğitimi alan çocuklar, ilk 2 gün kayma, kar sabanı duruş ve dönüşler, slalom ve basit dönüşler, temel paralel kayma ve paralel kayma tekniğini öğrendiler. 3’üncü gün ve 4’üncü gün ise tüm çocuklar kendi başlarına kayak yapmayı başardı. Dağ kayağı eğitiminin 2’nci aşaması, 2016 yılı Aralık ayında Kastamonu Ilgaz Dağı’nda gerçekleştirilecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, dünya ülkeleri arasında genç nüfusa sahip olma açısından Türkiye’nin ön sıralarda yer aldığını ifade ederek “Çocuklarımızın, gençlerimizin bilgi toplumunun gerekleriyle donanmış, ülke kalkınmasında aktif, yaşam becerileri güçlü, özgüven sahibi, insani ve milli değerlere haiz, girişimci katılımcı olmalarını istiyoruz. Spor alanında ise sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, spor hizmetlerinin kalitesi ve çeşitliliği arttırılarak sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılması ve başarılı sporcular yetiştirilmesini temel amaç olarak belirledik. Bu çerçevede Gençlik ve Spor Bakanlığımız kuruluşundan bu yana önemli çalışmalara imza atıyor” diye konuştu. Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti;

“Çocuklarımız, gençlerimiz ülkemizin geleceği, geleceğimizin teminatı ve bizlerin en büyük umududur. Bugün büyüklerin yaptığı işlerin başına yarın onlar geçerek Türkiye’yi geleceğe taşıyacaklar. Devletimizin ve milletimizin değerlerine sahip çıkacaklarına yürekten inandığımız çocuklarımızın yetişmesi için hiç bir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Her şey onlar için. İstiyoruz ki iyi bir eğitim alsınlar, sağlıklı yaşam için spor yapsınlar, sportif başarılara imza atsınlar.”