Samsun Sivas Demiryolu Önümüzdeki Ay İçinde Açılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, “Samsun-Sivas Demiryolu hattındaki çalışmalarımız son aşamaya geldi. Önümüzdeki 1 ay içerisinde demiryolunu açacağız. Ankara-Samsun hızlı demiryolu projesinin de sonlarına doğru yaklaştık” dedi.

Bir dizi incelemelerde ve ziyarette bulunmak üzere Samsun’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Mehmet Cahit Turhan, Samsun Valisi Osman Kaymak’ı ziyaret etti.

Samsun Valisi Osman Kaymak, ziyarette Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Mehmet Cahit Turhan’a Samsun’la ilgili brifing vererek, ziyaretin anısına Milli Mücadele’nin 100.Yılı’na özel hazırlanan Bandırma Vapuru temalı tablo ve Darphane tarafından basılan 100.Yıla özel hatıra para takdim etti.

Ziyaretin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan yaptığı konuşmasında, “Samsun ilimizde, Bakanlığımızın sorumluluk alanındaki yatırımları ile ilgili olarak bir inceleme ziyaretinde bulunduk. Ulaştırma, hayatımızın her alanında her zaman ihtiyaç duyduğumuz bir hizmettir. Şu anda malumunuz Dünya’yı sarsan bir sağlık problemi, koronavirüs var. Bütün dünya bununla ilgili olarak teyakkuz halinde ve acil durum ilan etmiş. Bizde devlet olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları, Sağlık Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri ve Sağlık Bakanlığımızın kararları doğrultusunda ulaştırma alanında gerek yurtiçi, gerekse yurt dışı konusunda bazı tedbirler alma sorumluluğu hasıl olmuştur. Bildiğiniz gibi havayolu ulaşımında 14 ülke ile bağlantımızı kestik. Yine özellikle doğu komşumuz İran’la olan demiryolu ve karayolu ulaşımını da kesmiş bulunuyoruz. Yine Irak ve Sofya demiryolu hizmetimizi durdurduk. Bunların tek amacı var. Ülkemizi ve İnsanlarımızın sağlığını korumaktır. Sağlık Bilim Kurulumuzun ve Sağlık Bakanlığımızın kararları doğrultusunda süreler uzatılır veya kısaltılır.

Samsun’un Anadolu’nun limanları vasıtasıyla dünyaya açılan bir kapı olduğunu söyleyen Bakan Turhan, “Samsun ilimizde bakanlığımızın hizmet alanındaki karayolu projeleriyle ilgili olarak Çarşamba-Ayvacık yolunun şantiyesini gezdik. Çalışmalarımız burada devam ediyor. Karayolu ulaşımında Samsun-Bafra yolunun üst yapı iyileştirme çalışmalarımız ve Kavak-Asarcık yolunda çalışmalarımız devam ediyor. Yine Ladik-Taşova yolundaki yapım ve iyileştirme çalışmalarımız devam etmektedir. Demiryolu Samsun Limanı’nın İç Anadolu Bölgesi’ne bağlantısını sağlayan Samsun-Sivas Demiryolu hattındaki çalışmalarımızda son aşamaya geldi. Önümüzdeki günlerde bu projeyi hizmete açacağız. Samsun-Sivas Kalın Demiryolu hattında da eksik kalan toparlanma işleri var. Bunları inşallah önümüzdeki bir ay içerisinde tamamlayıp hizmete açacağız” diye konuştu.

Samsun’un birçok alanda önemli bir merkez olduğunu ifade eden Bakan Turhan, “Bölgenin önemli sanayi kenti olan Samsun ilimizin sanayi bölgesinde bulunan Gelemen Lojistik Merkezi’nde çalışmalarımız devam ediyor. Gelemen Lojistik Merkezi’ne bağlanacak olan demiryolu hattının ihalelerini yaptık. Burada da çalışmalarımız sürüyor. Samsun-Çarşamba Havalimanı Terminal binasının ihalesini bu yıl içerisinde yapmayı planlıyoruz. Samsun’la ilgili olarak yine ulaştırma alanında yapmayı planladığımız önemli projelerimiz var. Çünkü Samsun bölgenin gerek sanayi alanında, gerekse tarım alanında, turizm alanında, ticaret ve lojistik alanında önemli bir merkezi. Samsun Anadolu’nun limanları vasıtasıyla dünyaya açılan bir kapısı. Dolayısıyla Ankara- Samsun hızlı demiryolu projesinin de sonlarına doğru yaklaştık. Bu yıl sonunda inşallah projeyi tamamlayıp, tamamlandıktan sonra da ihalesini yapmayı planlıyoruz. Bu Samsun’umuza başka bir önem katacak. Samsun’un ulaşım alt yapısını daha da güçlendirmiş olacak. Bir başka deyişle bu hızlı demiryolu Mersin Limanı ile Samsun Limanı’nı birbirine, demiryolu sistemiyle de entegre etmiş olacak” şeklinde konuştu.

Samsun’u Ankara’ya otoyol standardında bir karayolu projesiyle de bağlamak için proje çalışmalarının devam ettiğine dikkat çeken Bakan Turhan, “Samsunumuzu Ankara’ya otoyol standardında bir karayolu projesiyle de bağlamak için proje çalışmalarımız devam ediyor. Samsun-Ankara otoyolu ve devamında Bafra ve Ünye çevre yolu ile birlikte projemizin de son aşamasına yaklaşıyoruz. İlk etapta Ankara-Delice kesimini yap-işlet-devret sistemiyle ihalesini yapmayı planlıyoruz. Bundan sonrada kalan kısımların ihalesini yapıp, bölgemizin ulaşım altyapısını güçlendirmek için hayata geçireceğiz. Bu projelerin Samsunumuza ülkemize ve insanımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*