Samsun’da Koronavirüs Önlemleri Tüm Hızıyla Sürüyor

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, küresel bir salgın haline gelen Koronavirüs önlemleri kapsamında belediyeye bağlı tesislerin bir kısmının geçici olarak kapattıklarını vurgulayarak, ‘Tedbirleri ne kadar sıkı tutarsak, tehdit o kadar zayıflar’ dedi.

Dünya genelinde etkili olan ve Türkiye’de de görülmeye başlanan koronavirüs salgınına karşı Samsun Büyükşehir Belediyesi sterilizasyon ve dezenfeksiyon çalışmalarını düzenli olarak sürdürüyor. Çin’de ortaya çıkarak hızla dünyaya yayılan koronavirüs salgınına karşı ilk andan itibaren önlemlerini alan Samsun Büyükşehir Belediyesi halka açık tesislerin bir kısmını geçici olarak kapattı.

DÜZENLİ DEZENFEKTE ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Raylı sistemlerden otobüslere, hizmet birimlerinden ortak kullanım alanlarına, camilerden okullara, çöp konteynerlarından sosyal tesislere kadar birçok noktada dezenfeksiyon ve sterilizasyon çalışması yürütülüyor. Büyükşehir Belediyesi hizmet binası giriş ve katları ile tüm belediye tesislerinin yanı sıra raylı sistem duraklarına da dezenfektan cihazları yerleştirildi.

İLK ANDAN İTİBAREN ÖNLEM ALDIK

Koronavirüs salgınına karşı Belediye olarak ilk andan itibaren önlem aldıklarına vurgu yapan Başkan Mustafa Demir, ‘’Küresel salgın’ haline gelen koronavirüse karşı ülke olarak bugüne kadar etkin ve başarılı bir mücadele veriyoruz. Alınan önlemlere karşın vatandaş olarak bizlere de çok büyük bir görev düşüyor. Önümüzdeki 4-5 hafta son derece önemli. Bu dönemde virüsten korunma kurallarına çok sıkı bir şekilde uygulamalıyız. Bu süreci birlikte atlatacağız’ dedi.

HİZMETE ARA VERİLDİ

İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliklerine gönderdiği Koronavirüs Tedbirleri ek genelgesi doğrultusunda ise Büyükşehir Belediyesi, bir kısım tesisinin faaliyetini durdurdu. Durdurulan tesisler ise şunlar;

Ömer Halis Demir Çok Amaçlı Salon, Doğupark Kafe, Şirin Kafe, Amazon Kafe, Kültür Kafe, Tütün Kafe, Yörükler Delta Kafe, Palmiye Kafe, Atlı Spor Tesisleri, Go Kart ve Akülü Araç Tesisi, Kent Müzesi, Panoroma 1919 Müzesi, Şeyh Sadi Tekkesi Kuva-i Milliye Ruhu Külliyesi ile Şehit ve Gazi Anı Evi, Kurupelit Düğün Salonu, Bandırma Gemi Müze ve Satış Reyonu

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*