SAMULAŞ, Toplu Taşımada Abonman Hakkı Bulunanları Mağdur Etmeyecek

Samsun Büyükşehir Belediyesi, özel halk otobüsü, minibüs, dolmuş ve taksilerin aidatlarını 2 ay süreyle ertelerken SAMULAŞ, toplu taşımada ‘abonman hakkı’ bulunanların mağdur edilmeyeceğini açıkladı

Koronavirüs salgınıyla birlikte her türlü önlemi ve başarıyla uygulayan Samsun Büyükşehir Belediyesi, ulaşım alanında da bir dizi tedbir ile esnaf ve vatandaşların mağduriyetinin önüne geçiyor. Büyükşehir Belediyesi, aidatlarla ilgili, ‘2 aylık erteleme’ açıklarken SAMULAŞ da ‘abonman hakkı’nın kullanımı ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

AİDATLARA 2 AYLIK ERTELEME

Samsun il genelinde ulaşım araçlarının belediyeye ait aidatlarının 2 aylık ertelendiğine dair açıklama, Başkan Mustafa Demir tarafından yapıldı. Başkan Demir, “Samsun Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde özel halk otobüsü, minibis,dolmuş ve taksilerin belediyeye ait aidatlarını 2 ay süre ile erteledik” açıklamasında bulundu. Alınan karar kapsamında aidatların Ramazan Bayramı sonrasında ödeneceği de duyuruldu.

‘ABONMAK KART’ AÇIKLAMASI

Samsun Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Samsun Proje Ulaşım İmar İnşaat Yat. San. ve Tic. A.Ş.(SAMULAŞ A.Ş.) ise, koronavirüs salgını nedeniyle abonman hakkı bulunanların mağdur edilmeyeceğini belirten Demir, “Abonman hakkı bulunmasına karşın, koronavirüs salgınından dolayı toplu ulaşımı kullanamayan vatandaşlarımız, salgın önlemleri sona erdiğinde kalan Biniş adetlerini ve sürelerini SAMKART Başvuru Merkezi’ne(SBM) başvurarak yeniden kullanabilecekler” diye konuştu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*