Şanlıurfa’da Hizmet Veren Toplu Taşıma Araçlarında Yeni Oturma Düzeni

Korona virüsünden korunma tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığının yayınladığı Sosyal Mesafe Kurullarınca Büyükşehir Belediyesi tarafından Şanlıurfa’da hizmet veren toplu taşıma araçlarında geçici olarak yeni oturma düzeni getirilerek doluluk oranı %50’ye indirildi.

İçişleri Bakanlığının aldığı kararlar doğrultusunda İl Hıfzıssıhha Kurulunun kararı ile toplu taşıma araçlarına sınırlandırma getirilerek yolcu kapasitelerinin %50 si kadar yolcu taşıyabilme kuralı getirildi.

Bu kapsamda Şanlıurfa genelinde Korona virüsünden Korunmaya yönelik birçok çalışma yapan Büyükşehir Belediyesi bir yandan tüm toplu taşıma araçlarını rutin olarak dezenfekte ederken bir yandan da sosyal mesafe kurallarınca yeni oturma düzeni getirdi.

İç İşleri Bakanlığının vermiş olduğu kararlar doğrultusunda toplu taşımada araçlarında yeni oturma düzenin gerektirdiklerini yapan Büyükşehir Belediyesi, Toplu tacıma araçlarında oturulmaması gereken yerleri şeritle kapattı.

Ayrıca Şanlıurfa genelinde 7 gün 24 saat çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bir yandan vatandaşların yoğunlukla kullandığı alanları dezenfekte ederken bir yandan da Zabıta ekipleri ile 65 yaş üstü vatandaşların taleplerini gideriyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*