Sapanca Belediye Meclisi’nde Teleferik Gerginliği

Belediye Meclisi toplantısını izleyen Hasanpaşa Mahallesi sakinleri, teleferik projesinin durdurulması istemiyle verilen önergenin oylamasında çekimser kalan MHP’li üyeleri protesto etti.

Netgaste‘nin haberine göre, Sapanca Belediye Meclisi’nin bugün yaplan toplantısında CHP Meclis Grubu,telafisi imkansız zararların önüne geçilmesi için çalışmaların derhal durdurulması istemiyle önerge verdi. 16 üyeli mecliste Başkan Özcan Özen ile bir meclis üyesinin katılmadğı toplantıda AKP’nin 7, CHP’nin 4 ve MHP’nin de 3 üyesi oy kullandı. CHP’li üyeler önerge lehinde oy verirken, MHP çekimser kaldı ve önerge AKP’lilerin 7 oyu ile reddedildi.

Oylamayı izleyen, çoğunluğu kadın ve yaşlılardan oluşan Hasanpaşalılar, MHP’li meclis üyelerine, “Alanda bizimleydiniz. Şimdi çekimser kalıyorsunuz. Yazık size, neden üzerinize düşeni yapmıyorsunuz” diyerek tepki gösterdiler ve üyelere bardak su attılar. Yaklaşık 60 kişilik protestocu grup, salondan çıkarıldı.

CHP’nin Önergesi

CHP Meclis Gurubu’ndan Meclis Başkanlığı’na sunulan önergede şu görüşler savunuldu: Vatandaşın devletine eğitim dini sağlık tesis alanları veya park ve yeşil alan olarak bağışladığı yerleri farklı amaçlarla kamu yararı adı altında özel şirketlere verilmesi vatandaşın devletine olan inancını güvenini ve gönlünü kırar.

Bizler halkın gönlünde ki dertleri dert edip dertlerine derman olmak için görevlendirildik.

Sizler gönül belediyeciliği bizler değişim şart dedik. Ancak Sapanca halkı bizleri harman yaptışu anki mevcut meclisle bizleri yönetin dedi.Sıra geldi bizlerin sözünü tutmasına.

Görüyoruz ki Hasanpaşa mahallesinde yaşayan halkın gönlü kırık yürekleri buruk.

Bizlere düşen görevde gönül belediyeciliği yapıp bu sorunu çözmektir.

Kamu demek herkes demek bütün demek halk demek. Halka rağmen halka hizmet olmaz .Teleferik projesi kapsamında telafisi imkansız zararlara sebep olunmaması amacıyla mahalledeki çalışmaların derhal durdurulmasını talep ediyoruz.

Türkiye Teleferik Haritası

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*