Sapanca Kırkpınar Teleferik Projesi’nde Çalışmalar Duruyor

Sapanca Kırkpınar Teleferik Projesi’nde Çalışmalar Duruyor ; Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile halk buluşmasında çözüm çıktı: “Sizin istemediğinizi biz de istemeyiz. Çözüm yoluna gideceğiz. Çalışmaları durduracağız” dedi.

Sapanca Kırkpınar Teleferik Projesi’nin yapını durdurmak için 3 aydır Hasanpaşa sakinlerinin mücadelesi zaferle sonuçlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce çalışmaların durdurulacağını söyledi.

Teleferik Projesi’nin yapılacağı alandaki ağaçların sökümü sırasında şantiye görevlilerinin ölüm tehdidinde bulunması üzerine belediyeye baskın yapan halkın belediye başkanlarıyla o gün kurduğu diyalog olumlu sonuçlandı. O gün halkın tepkisi üzerine direniş alanına gitmek zorunda kalan Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, direnişçilerle yaptığı görüşmede konuyu Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile görüşüp, değerlendireceğini söyledi. Özen, bu görüşmenin ardından 2 gün sonra Yüce’nin Cuma günü Hasanpaşa sakinlerini ziyaret edeceğini duyurmuştu.

Vatandaşlar gün boyu soğukta Ekrem Yüce’nin gelmesini bekledi. Isınmak için ateş yakan Hasanpaşa sakinleri Yüce’yi beklerken Sapanca Belediyesi vatandaşlardan 10 kişiyi belediye binasına çağıracağı bildirildi. Sayı sınırlamasına itiraz eden vatandaşlar, toplu bir şekilde makama giderek, Teleferik Projesini istemediklerini yinelediler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce bunun üzerine “Sizin istemediğinizi biz de istemeyiz, çözüm yoluna gideceğiz. Çalışmaları durduracağız” dedi. Bekledikleri sözü alan Hasanpaşalar sakince binadan ayrıldı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*