Sapanca Teleferik Projesi İçin Hukuki Engel Yok

Sapanca Teleferik Projesi İçin Hukuki Engel Yok; Sapanca’da kurulması planlanan teleferik projesini üstlenen Bursa Teleferik A.Ş yazılı bir açıklama yaparak kamuoyunda, projeyle ilgili yanlış bir algı oluşturmaya çalışıldığını belirtti

Sadece 87 AĞAÇ KESİLDİ

Bursa Teleferik A.Ş’den yapılan yazılı açıklamada bugüne kadar alt istasyonda 3 adet ağacın sökülerek, Sapanca Belediyesi tarafından gösterilen başka bir yere iş makinaları yardımı ile dikildiği belirtildi. Hat boyunda 15 adet, üst istasyonda da 72 adet ağacın Orman Bölge Müdürlüğü tarafından kesildiği, bundan sonra ise başka ağaca bir ağaca dokunulmayacağı ifade edildi. Teleferiğin mevcut hat boyunca mevcut ağaçların üzerinden uçacağı kaydedilen açıklamada, teleferik motorunun sesten izole edilmiş kabın içinde, üst istasyonda çalışacağı kaydedildi.

HUKUKİ ENGEL YOK

Teleferik alt istasyon yerinin kamuya ait olduğu belirtilen açıklamada hibe edildiği iddia edilen alanla bu yerin bir ilgisi olmadığı bildirildi. Açıklamada bu arazinin 2014 yılında planlara Kapalı Pazaryeri olarak işlendiği dana sonra Büyükşehir ve Sapanca Belediyeleri tarafından teleferik istasyonu olarak işlendiği vurgulandı. Açıklamada bugüne kadar proje aleyhine açılan tüm davaların proje lehine sonuçlandığı vurgulanırken projenin hayata geçmesi için hukuku bir engel olmadığı belirtildi.

BİNİN ÜZERİNDE İSTİHDAM

Açıklamada projenin Sapanca’ya kazandıracakları şu şekilde ifade edildi: “Teleferik projesi, Sapanca’da ayrı bir cazibe merkezi oluşturarak şehri ziyarete gelen yerli ve yabancı turist sayılarında radikal artışlar olacaktır.(Bursa ve Ordu örneklerinde olduğu gibi) Hali hazırda Sapanca’ya gelen turistlerin otelleri dışında daha fazla vakit geçirmelerini ve şehir esnafının turistlere katma değerli hizmet vermesinin önünü açacaktır. Hem teleferik tesisinde hem de oluşacak turist talebine karşılık açılacak dükkanlarda binin üzerinde bir istihdam oluşacaktır.”

EN BÜYÜK YATIRIM

Bursa Teleferik A.Ş’den yapılan yazılı açıklamada projenin iptali durumuyla ilgili ise şu ifadelere yer verildi:
“Eğer Proje tek taraflı olarak idare tarafından fes edilirse yüklenici firmanın bugüne kadar Sapanca Belediyesi adına ödediği bütün kira bedelleri, proje için yapmış olduğu bütün masraflar ile Sapanca Belediye’sine sözleşme gereği ödediği proje ücretlerini geri alma ve tek taraflı fesihten doğan haklarını tanzim etme hakkı doğacak. Bu yükümlülüklerin yanı sıra Sapanca’ya gelmiş olan büyük bir yatırım kaçmış olacak.”

Sakarya Yenihaber

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*