Sapanca Teleferik Projesi SATSO Meclis Gündeminde

sapanca teleferik projesi satso meclis gundeminde
sapanca teleferik projesi satso meclis gundeminde

SATSO Meclis toplantısında konuşan Başkan Akgün Altuğ, “Teleferik olmalıdır, ancak doğaya zarar vererek inşa edilmemeli. Doğa tahribatına karşıyız” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası şubat ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Talip Kuriş, Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Üyeleri, meclis üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve Sakaryaspor Kulüp Başkanı Cumhur Genc’in katılımıyla meclis toplantısında gerçekleşti.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Aktuğ, faaliyetler hakkında bilgi verdiği konuşmasında Sapanca’daki teleferik projesi hakkında konuştu.

Kırkpınar’da yapılacak olan teleferik konusunda da şehir olarak aynı hassasiyeti gözetmenin gerektiğini düşünen Altuğ, “Çevre ile ilgili panelimizden yola çıkarak bir konuya değinmek istiyorum. Çünkü çevre konusu bizim hassasiyetimizdir. Kırkpınar’da yapılacak olan teleferik konusunda da şehir olarak aynı hassasiyeti gözetmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu konu bizim önceliğimiz olmalı. Turizmin canlanması adına sapanca gibi bir bölgede teleferiğe karşı değiliz. Ancak doğa tahribatının üzerine yapay turizm envanterleri oluşturulmasına karşıyız. Teleferik olmalıdır, ancak doğaya zarar vererek inşa edilmemeli. Doğa tahribatına karşıyız.

Daha önceki meclis toplantımızda da dile getirdiğimiz gibi temiz ve yeşil doğası nedeniyle tercih edilen bir bölge iken; bugün Sapanca’nın tepeleri betonlaşmayla karşı karşıya kaldı. Sapanca bizim nefes aldığımız bir belde. Doğasını ve yeşil dokusunu korumalıyız. Aynı şekilde Sakarya nehrinin kirliliği konusunu da daha önce gündeme getirdik. Çözümüne ilişkin çevre komisyonumuz çalışmalarını yürütüyor.”ifadelerini kullandı.

Haberin detayı ve fotoğraflar için tıklayınız: Sapanca Teleferik Projesi SATSO Meclis GündemindeRayHaber | RaillyNews

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*