Sapanca Teleferik Projesi’nin İptali İçin İmza Kampanyası Başlatıldı

Sapanca Kırkpınar’da Hasanpaşa Mahallesinde yapılacak olan  nin yerine karşı çıkanlar internet üzerinden imza kampanyası başlattılar.

Son zamanlarda il gündemimizi meşgul eden Teleferik projesi gündemdeki sıcaklığını hala koruyor. Yapılması planlanan “Teleferik Projesi” bölgesinde eylem yapan vatandaşlar internet sitesi change.org sitesinde teleferik projesi’nin yerine karşı çıkmak isteyenleri imza kampanyasına davet ettiler. Siteden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

”Sapanca Belediyesi afet toplanma bolgesınde ağaçları kesip teleferik inşa etmek istiyor !!! teleferiğe deği yerine karşıyız !!!

Sapanca Belediyesi, Kırkpınar Mahallesi ile Mahmudiye Mahallesinde bulunan İncebel Mesire alanı arasında işlemesi planlanan teleferik projesini hayata geçirmekte kararlı. Yetersiz altyapı çalışmaları bir yana, bu alan AFET TOPLANMA bölgesi üzerine inşa edilmesi planlanıyor!

Teleferiğin yapılacağı alan mahalle ortasında bölge halkının faydalandığı içinde çocuk parkı ve spor alanı olan kocaman bir yeşil saha. Alan içinde dikili bir sürü ağaç ve bitkiler var. Proje ile birlikte bu agaçların kesilmesi planlanıyor. Üstelik bu alan büyük büyük dedelerin bizzat resmi belgelerle bölge halkına yeşil alan kalmak sartıyla devrettiği ata topraklarıdır.

Sapanca (Kırkpınar) bu bölgede çift yolu olmayan tek ilçe. Fazla araç sayısı sebebiyle hali hazırda ciddi bir trafik problemi mevcut. Yolu genişletme imkanı da bulunmuyor. Binlerce ziyaretçinin yükünü bölge kaldırmayacak ve bu proje ciddi sorunlara, kazalara yol açacak. Teleferik kurulumundan sonra yaratacağı gürültü kirliliği ve ziyaretçilerin oluşturacağı çevre kirliliği de cabası.

Teleferik bitimine 30 adet tesis inşa edilmesi planlanıyor. Ve malesef bu bölge körpecik bir orman… 3000 dönümlük projede 60 ağaç kesileceğini iddia ediyorlar, fakat hali hazırda sadece bitiş alanı içinde 10 ağaç işaretlenmiş durumda. Yani bariz bir aldatmaca soz konusu!

Teleferiğin her kademesinde duraklar inşa edilecek ve ağaç katliamı devam edecek!

Yönetmeliğe göre teleferik kabini ile bitki örtüsü arasındaki mesafe en az 7 m olmaktadır, bu da demektir ki, ağaç kesme işlemi sadece duraklar ile kalmayacak dağ da tıraşlanacak.

Tüm bu ağaç kesme işlemleri ve yüksek rakım yağışların etkisiyle suni bir dere oluşturup Kırkpınar’ın sular altında kalmasına sebep olacak. Bölge haklının can ve mal güvenliği de tehlikede!

Yerin 10 metre altına girilip otopark inşa edilmek isteniyor, fakat gözden kaçırılan nokta SAPANCA GÖLÜ’nün su havzasıdir. İnanılmaz muhendislik hataları yapılmakta!

Elimizde kalan nadide yeşil alanlarımızı korumamızda, ve ciddi felaketlerin önüne geçmemizde sizlerin vereceği destek bizler icin cok onemli. Çocuklarımıza yeşil alanlar bırakmanın yarım saatlik bir eğlenceden daha önemli olduğuna inanıyoruz!

Şimdiden destekleriniz için tesekkür ederiz! ”

İmza Kampanyasına Destek Vermek İçin TIKLAYINIZ

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*