Saraybosna kayakçıların gözdesi

Saraybosna kayakçıların gözdesi :Tarihi ve doğal güzellikleriyle her mevsim ziyaretçi akınına uğrayan Bosna Hersek, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte bambaşka bir güzelliğe büründü.

Yaz aylarında yemyeşil doğasıyla cennetten bir köşeyi andıran Bosna Hersek, kış mevsiminde de beyaz karlar altında farklı bir görünüm sergiliyor.

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte kayak severleri ağırlamaya başlayan başkent Saraybosna’daki kayak merkezleri, sezonun açılmasıyla hareketlenmeye başladı.

1984 Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapan Saraybosna yakınlarındaki Byelaşnitsa, Yahorina ve İgman gibi önemli kayak merkezleri, kış mevsiminin başlamasıyla yeni sezon hazırlıklarını tamamladı.

Her seviyeye göre kayak pistleri ve her bütçeye uygun konaklama seçenekleriyle turistlere önemli imkanlar sunan kayak merkezlerine ulaşım da son derece kolay. Saraybosna’ya sadece 20 dakika mesafedeki Byelaşnitsa ve İgman kayak merkezleri, kente yakınlığı dolayısıyla kayakseverlerin en çok ilgi gösterdiği yerler arasında.

Yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda her seviyeye uygun kayak pistlerinin bulunduğu bu iki kayak merkezinde, Türkiye’deki kayak merkezleri fiyatlarına oranla çok daha uygun fiyatlara konaklama ve kayak imkanı bulmak da mümkün.

Kayak sezonunun 21 Aralık’ta açıldığı Byelaşnitsa ve İgman’da, yağan son karın ardından kar kalınlığı da 20 santimetrenin üzerine çıktı.

Bosna’daki savaşta hiç hasar görmeyen Yahorina kayak merkezi ise Saraybosna’ya 28 kilometre uzaklıkta. İgman ve Byelaşnitsa’ya oranla çok daha geniş kayak pistlerine sahip olan Yahorina’da, kayak krosu, kızak, gece kayağı ve yürüyüş için de uygun alanlar bulunuyor.

Bu arada, yeni yıla Byelaşnitsa, Yahorina ve İgman’daki otellerde girmek isteyenler içinde yılbaşı gecesi otellede eğlence programları organize edilecek.

– Hem kış hem kültür turizmi yapmak mümkün

Saraybosna’da faaliyet gösteren Balkan Tur Genel Müdürü Selim Dilek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1984 yılında Kış Olimpiyatları’nın düzenlendiği Saraybosna’daki kayak merkezlerinin dünyanın en iyi kayak merkezleri arasına girebilecek alt yapıya sahip olduklarını söyledi.

Kış mevsimine özel turizm paketleri hazırladıklarını anlatan Dilek, Türkiye’nin her yerinden Saraybosna’ya seyahat etmenin maliyetinin Türkiye’deki fiyatların yarısı kadar olduğunu vurguladı.

Dilek, Saraybosna’yı ziyaret edeceklerin hem kayak yapıp hem de diğer turistik şehirleri ziyaret edebileceğini belirterek, Bosna Hersek’te bu mevsimde hem kış hem de kültür turizmi yapmanın mümkün olduğunu kaydetti.

Hazırladıkları turizm paketlerinde 3 gece-4 gün, 4 gece-5 gün ve 5 gece-6 gün seçeneklerinin olduğunu söyleyen Dilek, paketlerin fiyatlarının 399 avrodan başladığını sözlerine ekledi.

Bu arada, Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus Havayolları’nın haftanın her günü İstanbul-Saraybosna arasında uçak seferlerinin bulunması ve kış mevsimi dolayısıyla bilet fiyatlarının ucuzlaması da Saraybosna’yı kış seyahati için gözde mekanlardan biri haline getiriyor.