Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezinde Kar Kalınlığı 75 Santimetreyi Buldu

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezinde Kar Kalınlığı 75 Santimetreyi Buldu :Son kar yağışıyla beraber yakalaşık 75 santim kar kalınlığı bulunan Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi kayak severlerin cazibe merkezi oldu.

Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Türkiye’nin en iyi pistlerinin Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde olduğunu belirterek, kayakseverleri sarıçam ormanları arasında, kristal kar üzerinde kaymaya davet etti.

Sarıkamış’ta kaymanın ayrıcalık olduğunu ifade eden, Başkan İlhan Özbilen, “Sarıkamış Türkiye’nin en güzel pistlerine sahip kayak merkezlerinden birisidir. Özellikle insanlar sarıçam ağaçlarının arasında kristal kar üzerinde kaymanın ayrıcalığı mutlak yaşamalıdır. Biz bütün kayak severleri ilçemize davet ediyoruz” dedi.

Başkan Özbilen, “Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde şuan da bütün pistlerimizde kayak yapılıyor. Kar kalınlığı resmi ölçülere göre 75 santim. Pistlerimiz gayet güvenli sarıçamlar arasında kaymayı en güzel şekilde sağlayan kristal ve toz kar özelliği mevcut. Buradan Türkiye’deki bütün kayakseverlere şunu demek istiyorum. Ankara Kars arası 1 saat 15 dakikada uçak ile geliniyor. Sarıkamış Kars arası 54 kilometre duble yol yani 2 saat içerisinde her hangi bir dağı tırmanmadan kayak merkezine ulaşabilirsiniz. Ve kayak takımlarınızı alarak hemen kaymaya başlarsınız. Türkiye’nin hiçbir yerinde bu kadar kısa sürede kayak merkezine ulaşılmaz. İşte Sarıkamış’ın ayrıcalıklarından biriside budur” diye konuştu.

KONAKLAMA SORUNU YOK

Sarıkamış’ta konoklama sorununun olmadığına dikkat çeken Başkan Özbilen, özetle şunları söyledi: “Otellerimiz gayet konforlu 5 yıldızlı, 3 yıldızlı otellerimiz var. İnşaaat halinde yapımı devam eden otelimiz var. Cıbıltepe Kayak Tesisleri’nde 3 telesiyej , bu telesiyejlerle buradan 2 bin 600 rakımlı Cıbıltepeye çıkılıyor. Cıbıltepeden karanlık deredeki 8 ve 9 nolu pistlerden kayılarak karanlıkdereye iniliyor. Tekrar karanlık dereden telesiyejle Cıbıltepeye çıkıp tekrar kayılıyor. Burada kaymak ayrıcalıktır. Çünkü pistlerimiz hem turizm amaçlı, hemde yarışma amaçlıdır. Daha güzel bir nostalji yaşayanlar 8-9 ve 5 nolu pistlerde kayıyor. Acemiler ve diğer gruplarda başlangıçtaki pistlerde kaymaya devem etmektedir. Yani burada herşey misafirlerimiz için düşünmüştür. Otel sorunu yoktur. Sarıkamış’ın kapılarını bütün misafirlerimize açmışız.”

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi, kristal karı, uzun kayak pistleri ve modern telesiyejleriyle yerli ve yabancı turist ilgisini çekiyor.

Kar kalınlığının 75 santimetreye ulaştığı kayak merkezine çevre il ve ilçelerden gelen kayak tutkunları kayağın keyfini yaşıyor.