Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Tesisleri Cıvıl Cıvıl

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Tesisleri Cıvıl Cıvıl.Türkiye’nin kristal kar ve sarıçam ağaçlarıyla ünlü Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Tesislerine yerli ve yabancı kayak severler yoğun ilgi gösteriyor.

Türkiye’nin kristal kar ve sarıçam ağaçlarıyla ünlü Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Tesislerine yerli ve yabancı kayak severler yoğun ilgi gösteriyor. Alplerden sonra Dünya’da tek kristal kara sahip olan Cıbıltepe Kayak Merkezi kayak severlere eşi benzeri olmayan görsellik sağlıyor. Türkiye’nin ve Dünya’nın dört bir yanından gelen kayak tutkunları Sarıkamış’ın Sarıçam Ormanları arasındaki eşsiz kar güzelliğini yaşayarak, sevdikleriyle birlikte kaymanın keyfini yaşıyor. Hafta sonu tatilini fırsat bilen aileler çocuklarıyla birlikte geldiği Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde gönüllerince kaymanın tadını çıkarttı.

Bazı aileler çocuklarını kucaklarına alarak kızaklarla kayarken, kimileri ise kızakların iplerinden tutarak çocuklarını çekerek kaydırdı. Son kar yağışıyla birlikte yaklaşık 60 santim kar karınlığına ulaşan Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde kaymanın ayrıcalığını yaşayan kayak severler, Sarıkamış’ın gerçekten Türkiye’nin iyi kayak merkezi olduğunu belirttiler. Dünya’da sadece Alplerde bulunan kristal karın Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde olduğuna dikkat çeken Çam-Kar Otel Müdürü Kemal Aydın, yaklaşık 2 bin metre üzerinde sarıçam ağaçlarının arasından kayak yapmanın keyfini çıkarmak isteyenlerin Sarıkamış’ı tercih ettiğini söyledi. Kemal Aydın, “Her şeyden önce 2 bin metre üzerinde Dünya’da nadir görünen sarıçam ormanlarıyla kaplı bir merkez. Bunun değişik avantajları oluyor. Tabi ki çığ tehlikesinden uzak güvenle kayak yapma imkanı bulunuyor.

Gönül rahatlığıyla acaba “çığ”olur mu? Endişesi yaşamadan herkes Sarıkamış’ın eşsiz pistlerinde gönüllerince kayabilir. Biz kayak tutkunlarını Sarıkamış’a bekliyoruz. İnanın Sarıkamış’ta kaymak bağımlılık yapar. Sarıkamış’ta kayan başka kayak tesislerini tercih etmez” dedi. Aydın, “Sarıkamış’ın önemli bir kar kalitesi var. Nemsiz bir ortam olması, otel imkanlarının çok iyi olması ve dinlenme amacıyla gelenler için çok rahat bir ortam olması. Kafasını dinlemek, rahatlamak, iş ortamından, stresten uzaklaşmak isteyenler için bire bir bir kayak merkezi. Bu ayrıcalığıyla Sarıkamış diğer kayak merkezlerinden avantajlı konumda. Biz kayak tutkunlarını Sarıkamış’a bekliyoruz” diye konuştu. Öte yandan hafta sonunu kayarak değerlendirmek isteyen vatandaşlar da soluğu Sarıkamış’ta aldı. Cıbıltepe Kayak Merkezi’ne gelen vatandaşlar burada güneşli ve güzel havada doyasıya kaydı. Bazı vatandaşlar ise kar üzerinde semaver yakarak çay içti.