Sarıkamış Kayak Merkezi Kış Sezonuna Hazırlanıyor

Kars Valisi Türker Öksüz, Türkiye’nin kış turizminde parlayan yıldızı haline gelen ve 2019-2020 kış sezonuna hazırlanan Sarıkamış Kayak Merkezinde incelemelerde bulundu.

Vali Türker Öksüz, ilk olarak yapımı devam eden ve Türkiye’de sadece Sarıkamış Kayak Merkezinde hizmete verilecek olan kapalı sistem ve 6 kişilik koltuklarıyla saatte 3 bin kişi taşıma kapasitesine sahip, 2 kilometre uzunluğundaki yeni telesiyej sistemi, mekanik tesisler, pistlerin ışıklandırılması ve 4 kilometre uzunluğundaki yeni slalom pistinde incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalarla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı.

Vali, daha sonra Kütük Ev’in konaklama, kafeterya ve kayak odası bölümleri ile yapımı devam eden yeni otel inşaatında da incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Vali Türker Öksüz, yaptığı değerlendirmede, ülkemizin ve dünyanın gözde kayak merkezlerinden olan Sarıkamış Kayak Merkezinin her yıl yapılan çalışmalarla cazibesinin her geçen gün daha da arttığını vurgulayarak, yeni sezonda geçen yıla göre daha fazla turist hareketliliği beklendiğini belirtti.

Sarıkamış Kayak Merkezinin mevcut durumuna ilaveten bu yıl yapımına başlanan yeni telesiyej sistemi, ilave pistler, pistlerin ışıklandırılması, yatak kapasitesinin artırılmasına yönelik yeni otel inşaatlarının bitirilerek hizmete sunulması ile kayak merkezinin dünyaya hitap edeceğini belirten Vali Öksüz, yapılan çalışmalarla yerli ve yabancı misafir sayısının artacağını ve bunun ilimizin kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*