Sarıkamış Kayak Tesisleri Ocak’ın İlk Haftası’na Hazır

Sarıkamış Kayak Tesisleri Ocak’ın İlk Haftası’na Hazır :Sarıkamış Belediye başkanı Göksal Toksoy, Cıbıltepe Kayak Merkezi’nin Ocak’ın ilk haftasında hazır olması için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti.

Sarıkamış Belediye başkanı Göksal Toksoy, Cıbıltepe Kayak Merkezi’nin Ocak’ın ilk haftasında hazır olması için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti. Başkan Toksoy, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Dr. Selahattin Beyribey’in Ankara’da Kayak Tesisleri’nin biran evvel hazır hale getirilmesi için ilgili bakanlıklarla sık sık görüşmeler yaptıklarını kaydetti. Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde ikinci etapta istasyon ve halatının yenilenmesi için bütün malzemelerin Sarıkamış’a geldiğini ifade eden Başkan Göksal Toksoy, “Biliyorsunuz Cıbıltepe Kayak Tesisleri’nin ikinci etabı istasyonun ve halatın yenilenmesiyle ilgili çalışmalar sürüyor. 50 günlük bir geçmişi var. Tabi Ocak ayının ilk haftasına yetiştirilmeye çalışılıyor. Özellikle yapacağımız Kar Oyunları Festivali var. Ocak ayının 15 ile 17 arasında bunun ilanı yaptık. Biz kayak merkezinin ikinci etabının halatının İsviçre’de Fatsel Fabrikası’nı ziyaret ettik. Sayın Kaymakamızla beraber, İl Genel Meclisi üyelerimizle beraber, teknik arkadaşlarla beraber, onlar zaten ayın 7’sinde başladılar. Aralık ayının 14’de halatı bitirdiler” dedi.

“CIBILTEPE KAYAK MERKEZİ OCAK’IN İLK HAFTASI KAYAKSEVERLERİN HİZMETİNE GİRECEK”
Halatın İsviçre’den yola çıktığını ifade eden Başkan Toksoy, “Sanıyorum şimdi gümrükten geçiyor. Sayın milletvekillerimizle görüştük. Onlar Gümrük Bakanımızla görüşüp hızlı bir şekilde geçirilmesini sağlayacaklar. ve tahmin ediyorum iki güne buraya gelir halat. Halat geldikten sonra biliyorsunuz burada bir ek yerinin sarımı var. Onuda İsviçre’den fabrikadan gelecek teknik elaman arkadaş bir hafta içerisinde halatı çekeceğini tamamlayacağını söylüyor. Diğer istasyonla ilgili parçalarımızın tamamı geldi. İzmir’den fabrikadan onların montajı bir taraftan yapılıyor. Bir taraftan halat geldiği zaman çekimi yapılacak. ve tahmin ediyorum Ocak ayının ilk haftasının sonu gibi ikinci etap tesisimiz hazır olacak. Açılışını yapacağız biz inşallah o tarihe kadar kar yağar” diye konuştu.

“SENEYE SARIKAMIŞ’TA SUNİ KARLAMA YAPILACAK”
Suni karlamanın kaçınılmaz olduğunun altını çizen Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, “Biraz kar eksiği var pistlerde fakat biz önümüzdeki yıllarda kar eksikliğini yapacağımız suni karlama ile gidermemiz gerekiyor. Artık biz onu gördük. Sezonu bir ay erken açmak için mutlaka suni kar gerekiyor. Kesinlikle ikinci etapta bir pistin artık suni karlama kaçınılmaz. Onun ödeneği var valilikte bekliyor. 2 milyon TL. geçen yıldan geldi. Onun çalışmasını yapacağız. Biz artık bu yeni sezonda ikinci etap tamamlandıktan sonra Ocak ayının 15 ile 17’si arasında Kar Oyunları Festivali yapacağız. O festivalde çok kapsamlı olacak. Ofroad yarışları olacak. Kızak yarışları olacak. Bunun yanında sanatçılar getireceğiz. Belki aşıkları getireceğiz. Burada Sarıkamış’taki Kayak Merkezi’mizin hazır olduğunu ve güvenli olduğunu, hiç bir problem olmadığını bütün Türkiye’ye duyuracağız” şeklinde konuştu.

“DÜNYA’NIN EN GÜZEL KARI SARIKAMIŞ’A YAĞAR”
İsviçre’den sonra Dünya’nın en güzel kristal karının Sarıkamış’a yağdığını vurgulayan Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Kristal karı ve Sarıçam ağaçlarıyla Sarıkamış Kayak Tesislerinin Türkiye’nin en uzun ve en güvenli kayak merkezi olduğuna dikkat çeken Başkan Toksoy, şunları söyledi: “Biliyorsunuz Sarıkamış’taki kayak Merkezimiz biz her zaman iddalıyız. Dünya’nın en güzel karı Sarıkamış’a yağar. Biz İsviçre’de kayak merkezlerini gezdik gördük. Onlara benzer bir kar yağıyor burada. Türkiye’deki bütün kayak severleri biz Ocak’ın ilk haftasında itibaren Sarıkamış’a bekliyoruz. Onlara güzel bir ortam hazırladık. Pistlerimzi hazırlayacağız. Tesisimizi hazırlayacağız. ve güzel keyifli kayak kaymalarını sağlayacağız.”