Sarıkamış Kış Turizminde İddialı

Sarıkamış Kış Turizminde İddialı :  Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi, sahip oldukları özelliklerle yakın gelecekte kış turizminin Türkiye’nin ve Kafkasya bölgesinin önde gelen kış turizm merkezleri arasında yer almayı hedefliyor- Sarıkamış Belediye Başkanı Toksoy: “Sarıkamış turizm potansiyeli ve yapılan yatırımlarla 1-2 yıl içinde Türkiye’nin ve Kafkaslar’ın kış turizminde göz bebeği olacak” HÜSEYİN DEMİRCİ – Türkiye’de kış turizminin yeni merkezlerinden Kars’ın Sarıkamış ilçesi, bu alanda hem Türkiye’nin hem de Kafkasya bölgesinin gözde merkezi olmayı hedefliyor. Sarıçam ormanlarının arasında uzanan, biri 2 bin 634 rakımdan 2 bin 100 rakıma kadar inen 12 kilometre uzunluğunda olmak üzere 8 slalom, 1 snowboard pisti, Alpler’de görülen kristal kar kalitesiyle kış turizminde önemli bir potansiyele sahip olan Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi, yurtiçi ve yurtdışından her yıl artan sayıda turist çekme hedefiyle yeni sezon hazırlıklarını tamamlandı. Kar yağışının henüz istenilen seviyede olmamasına karşın 1. etap bölgesinde konuklarını ağırlamaya ve kayak keyfi sunmaya başlayan Cıbıltepe’de, meteorolojik tahminlere göre yılbaşı gecesi öncesi görülmeye başlanacak kar yağışıyla yeni yıla sezonu tam anlamıyla açarak girilmesi bekleniyor.

“Kış turizminin göz bebeği olacak” Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış’ın tarihsel dokusu, doğası ile çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Kentin sahip olduğu kış turizm potansiyelini değerlendirmek için modern kayak tesisleri yatırımlarının hayata geçirildiğini, bunun yanında konaklama imkanlarının her geçen gün geliştiğini dile getiren Toksoy, şunları söyledi: “Sarıkamış Belediye Başkanı olarak iddia ediyorum; İsviçre’yi, Avusturya’yı gezdim, dünyanın hiçbir yerinde böyle kristal kar yağan başka bir yer yok. Sarıkamış için 1 kilo kar, 1 kilo altın değerinde. Biz bunu yapacağımız yatırımlarla projelerle değerlendirip bölge ekonomisine ülke ekonomisine katkı sağlayacağız. Bu potansiyeli gören girişimciler yatırım yapmaya başladı. Bu anlamda Kültür ve Turizm Bakanlığımızın da alt yapı konusunda destekleri var. Sarıkamış turizm potansiyeli ve yapılan yatırımlarla 1-2 yıl içinde Türkiye’nin ve Kafkaslar’ın kış turizminde göz bebeği olacak.”

2. etap ocak ayında hizmete girecek Toksoy, yaz aylarında çıkan yangında hasar gören 2. etap telesiyej üst istasyonunun yakın zamanda yeniden hizmete alınacağını ve merkezin yeni sezona güçlü şekilde gireceğini belirterek, “Mekanik ve elektronik malzemelerin tamamı geldi ve montajları yapılıyor. Yaklaşık 10 gün içinde bütün çalışmalar tamamlanacak” dedi. Cbıltepe Kayak Merkezi’nin sezon boyunca adını düzenlenecek etkinliklerle de duyuracağını ve konuklarına hareketli, eğlenceli bir tatil imkanı sunacağını ifade eden Toksoy, bu kapsamda ocak ayında kar festivali ile uluslararası off-road yarışları yapılacağını kaydetti. Toksoy, bu yıl kar yağışında yaşanan gecikme gibi durumların sezon açılışına engel olmaması için de tedbirler aldıklarını ve gelecek yıldan itibaren merkezde suni karlama sistemi kurularak, az yağışlı dönemlerin bu şekilde atlatılacağını söyledi.