Sarıkamış’ın Gündemi Terörün Yaktığı Telesiyej İstasyonu

Sarıkamış’ın Gündemi Terörün Yaktığı Telesiyej İstasyonu :Sarıkamış Turizm Derneği (SATURDER) Kaymakam Yusuf İzzet Karaman Başkanlığı’nda toplandı.

Bir otelde yapılan toplantıda Sarıkamış’ta geçtiğimiz günlerde teröristlerce yakılan telesiyej istasyonu masaya yatırıldı.

Sarıkamış Kaymakamı Karaman, “Yanan telesiyej istasyonunun sezona yetişmesi için bütün kamu kurumları olarak yoğun çaba sarf ediyoruz. İnşallah elbirliğiyle bu zor günleri hep birlikte atlatarak şehitler diyarı ve turizm cenneti ilçemizi hak ettiği yere getireceğiz” dedi.

Cıbıltepe Kayak Merkezi’ndeki yangında hasar gören 2.etap istasyonunun kış sezonuna yetiştirilmesi ile kış turizm için sezon öncesinde yapılması gereken faaliyetler ele alındığı toplantıda, Karaman, Sarıkamış’ta son yıllarda yapılan kamu ve özel sektör yatırımlarıyla turizmde önemli aşamalar kaydedildiğini söyledi.

Sarıkamış’ın tarihi, doğası ve turizm potansiyeliyle Türkiye’nin doğudaki göz bebeği olduğunun altını çizen Karaman, “Sarıkamış’ta devlet ve hükümet olarak turizme yönelik ciddi yatırımlar yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Ancak Eylül ayında kayak merkezindeki 2.etap istasyonda çıkan yangın sonucunda oluşan hasar hepimizi çok üzdü. Olayın hemen ardından Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığımız devreye girerek gerekli destek ve katkıyı sağladı. Ardından Kars Valimiz Sayın Günay Özdemir’in koordinesinde hasar tespiti ve tesisin en hızlı şekilde yenilmesi için çalışma başlatıldı. Yanan telesiyej istasyonunun sezona yetişmesi için bütün kamu kurumları olarak yoğun çaba sarf ediyoruz. İnşallah elbirliğiyle bu zor günleri hep birlikte atlatarak şehitler diyarı ve turizm cenneti ilçemizi hak ettiği yere getireceğiz” diye konuştu.

Belediye Başkanı Göksal Toksoy’da, 2.etap üst istasyonun yenilenmesi çalışmaları başlar başlamaz belediyenin bütün ekip ve ekipmanın seferber edileceğini, şühedanın yattığı bu topraklarda yaşayan herkesin sorumlu ve duyarlı davranması gerektiğini kaydetti.

Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, bakanlık, Kars valiliği ve müdürlük olarak telesiyejin sezona yetiştirilmesi konusunda ciddi anlamda yoğun mesai harcadıklarının altını çizerek, Sarıkamış’ın kış sezonuna gümbür gümbür girmesi için ne gerekirse yapılacağını vurguladı.

bütün otel işletmecileri ve dernek olarak sorunların çözümü noktasında ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Dernek Başkanı Mir Hasan Taş, “Kars ve Sarıkamış’ta yaklaşık 6 ay kış sezonunda, esnaf, turizmci, otel işletmecileri, taksicisi, atlı kızakçısı ve bölge insanı bütün kazancını kış turizmine dolaysıyla kayak merkezine bağlamış durumda. Bu amaçla kayak merkezi durursa burada hayat durur. Biz dernek olarak tesislerin faaliyete geçmesi için katkı sunan ilgili bakanlıklar ve Kars Valimiz Sayın Günay Özdemir’e, Sarıkamış Kaymakamlığına, Belediye Başkanlığına, turizmcilere teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantıya, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, SATURDER Başkanı Mir Hasan Taş ile dernek üyeleri katıldı.